Aninoasa organizează primul concurs de creație și interpretare a poeziei patriotice

Consiliul Local și Primăria comunei Aninoasa, județul Dâmbovița organizează în această primăvară Festivalul Național de Poezie Patriotică ”România suntem noi!”, primul eveniment de acest gen din județul nostru.

Organizatorii spun că unul dintre motivele pentru care a fost gândit acest proiect este situarea în Aninoasa a sfintelor mănăstiri Dealu și Viforâta, adevărate simboluri de credință și de existență românească, dar și fântânei Păcii, monument de gândire pașnică și de împletire de istorie și legendă.

”În altă ordine de idei, aici și-au expus ideile și ne-au fost prețioși colaboratori și prieteni col(R) ALEXANDRU MANAFU TÂRGOVIȘTE și gen (R) CONSTANTIN TĂNASE, patrioți adevărați. În Aninoasa s-a născut și eruditul CONSTANTIN MANOLESCU, un alt mare patriot”, spune VICTOR MIHALACHE – art-managerul proiectului.

În perioada 21 martie – 10 mai vor fi primite din întreaga țară lucrări literare cu temă patriotică și înscrieri la concursul de recitare de poezie patriotică. Între 10 și 20 mai, un juriu profesionist va citi și ierarhiza lucrările literare. De asemenea, poeziile vor fi publicate pe internet, pe o pagină dedicată de Facebook și vor putea fi votate de public. Astfel vor fi stabilite premiile publicului.
Desfășurarea propriu-zisă va avea loc pe 20 mai, la Centrul Cultural Aninoasa. Premiile ( atât pentru creație, cât și pentru
recitare ) vor fi înmânate pe 21 mai, în ziua Înălțării Domnului și de Ziua Eroilor, la Monumentul Eroilor din Aninoasa.
Regulament: Pentru secțiunea de creație, lucrările ( până la cinci poezii pentru fiecare autor ) vor fi trimise până la data de 10 mai, fie în format electronic, la adresa de mail [email protected], fie în format print la adresa: Primăria comunei Aninoasa, str. Constantin Manolescu, nr. 143, Aninoasa, jud. Dâmbovița, cod poștal 137005. Pot participa scriitori de limbă română din intreaga țară și de peste hotare,
indiferent de vârstă, membri sau nemembri ai uniunilor de creație. Poeziile vor reflecta ideea de patriotism, trecutul poporului nostru și respectul față de înaintași.
Pentru secțiunea de interpretare se pot înscrie copii și tineri cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care vor recita un singur poem de esență patriotică, scris de clasici, sau de contemporani. Înscrierile se vor face până la data de 15 mai, la adresele de mai sus, iar concursul va avea loc pe 20 mai 2015.
Premii : Toți participanții de la ambele secțiuni vor primi diplome de participare. Premianții vor primi trofee și obiecte folositoare oricărui artist: tablete electronice, aparate de fotografiat, cărți, CD-uri și DVD-uri, stik-uri de memorie, etc. În plus vor fi oferite premii ale publicului la ambele secțiuni.
Concursul de creație este lansat în preajma Zilei Internaționale a Poeziei.
Inițiatorii proiectului sunt Constantin Maricescu, primarul comunei Aninoasa,  și Victor Mihalache , art-manager.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]zetadambovitei.ro

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro