Oamenii, duși ca vitele pe traseul pe care CJD a refuzat retragerea licenței operatorului Atyc

ludesti 1

Săptămâna trecută, plenul consiliului județean a decis cu majoritate de voturi să amâne o hotărâre prin care societății de transport Atyc ar fi trebuit să i se retragă licența pe traseul Găeşti – Valea Mare – Ludeşti. Consilierii județeni au decis să mai păsuiască  o lună de zile societatea, pentru  remedierea problemelor.

După publicarea acestor informații, Gazeta Dâmboviței a primit numeroase mesaje de la oamenii din zonă care dezaprobă decizia CJD. Unul din navetiști a pus la dispoziția redacției mai multe imagini, realizate pe parcursul a mai multe luni, care arată în ce condiții merg oamenii către casă, înghesuiți în microbuze, în picioare, fără niciun fel de siguranță. Sunt nevoiți să facă asta pentru că operatorul folosește alte mașini decât cele cu care a câștigat traseul, iar dacă navetiștii nu acceptă bătaia de joc rămân pe jos. Sunt şi imagini care arată că mașinile sunt adevărate hârburi pe patru roți. De altfel și polițiștii știu aceste probleme și au sesizat CJD despre situații, întocmind și procese verbale de contravenție pe numele Atyc.

”În urma controalelor efectuate în luna ianuarie 2015 pe linia verificării legalităţii desfăşurării transportului rutier public de persoane de către Serviciul Rutier, instituţia noastră a fost înştiinţată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa prin adresa nr. 304120/31.01.2015, înregistrată sub nr. 2076/06.02.2015, despre neregulile constatate. Din procesele verbale de contravenţie emise pe numele operatorul de transport SC Grup Atyc SRL se desprind următoarele:

–         Operatorul de transport SC Grup Atyc SRL a utilizat în mod repetat pe traseul cod: 116 Găeşti – Valea Mare – Ludeşti o serie de autovehicule, altele decât cele titulare, încălcând astfel prevederile legale.

–         Operatorul de transport SC Grup Atyc SRL a utilizat în executarea serviciului de transport, autovehicule cu un punctaj mai mic decât cel cu care s-a licitat în vederea adjudecării traseului.” scria în raportul de specialitate al hotărârii pe care consiliul a amânat-o.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”a5JAGimNXlY”]

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”JH3r4BTnnyY”]

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”SzqBG7F97cA”]

 

Atyc, preferată consilierilor

Şi Consiliul Local Municipal preferă Atyc, deși aceasta deține o autogară, vai mama ei, chiar în Târgoviște, în apropierea Spitalului Județean. CLM Târgoviște a fost de acord în ianuarie 2013, cu eşalonarea datoriilor societăţii de transport Atyc. Aceasta avea faţă de bugetul local creanţe de 254 000 de lei din impozite pe clădiri, terenuri şi autoturisme. Conform conducerii, societatea avea nevoie de eşalonare pentru a participa la licitaţii, în care trebuie să dovedească că nu are datorii la bugetul local.  Intervalul de eșalonare aprobat este de 36 luni.  Până în ianuarie 2016, Atyc este obligată să-şi stingă creanţele, ale căror majorări au fost îngheţate în urma decizie CLM.

Această eşalonare a fost prima, după 10 ani, timp în care au existat numeroase solicitări, dar consilierii locali nu au fost de acord, pentru a nu reduce posibilităţile financiare ale municipalităţii. Ultima astfel de eşalonare a fost făcută în anul 2002, pentru contributorul Mechel Târgovişte. În cazul Atyc, consilierii au invocat necesitatea sprijinirii societăţii pentru păstrarea locurilor de muncă, în ciuda opiniei  directorului economic al primăriei care s-a arătat împotriva acestui tip de hotărâre, tocmai pentru a nu crea un precedent periculos.

ludesti

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Oamenii, duși ca vitele pe traseul pe care CJD a refuzat retragerea licenței operatorului Atyc

  • 2 aprilie 2015 at 9:40
    Permalink

    Pai cine sa-i controleze pe cei de la Atyc ? Fiul lui Grigore este patron iar tatal lucreaza la ARR la control . Ei centreaza ei dau cu capul . In campania electorala cine cara alegatorii ? La ziua lui Nifon cine aduce enoriasi din tot judetul ?

    Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro