Eminescologul dâmbovițean Dumitru Copilu-Copilin, lansare de carte la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană Dâmbovița a găzduit astăzi un eveniment deosebit, dedicat împlinirii a 127 de ani de la moartea marelui poet național, Mihai Eminescu, „poetul nepereche”. Eminescologul dâmbovițean Dumitru Copilu-Copilin, originar din localitatea Bezdead, alături de fostul director al Bibliotecii Județene, profesor Victor Petrescu, și directorul Editurii Bibliotheca, Mihai Stan, au vorbit despre Eminescu și importanța lui în istoria culturală a României. La eveniment au participat elevi târgovișteni, care s-au bucurat de o oră cu adevărat plăcută și utilă pentru cultura lor literară și generală, din care Mihai Eminescu ar trebui să facă parte în mod obligatoriu.

Scurta conferință susținută de eminescologul Dumitru Copilu-Copilin, „Eminescu în circuitul universal” , a fost completată de conferința susţinută de prof. dr. Victor Petrescu,    „Eminescu bibliotecar” , în care au fost atinse aspecte mai puțin cunoscute despre perioada în care „poetul nepereche” a activat ca și director al Bibliotecii Centrale din Iași.

În cadrul evenimentului au fost lansate trei volume ale eminescologului Dumitru Copilu-Copilin, rodul muncii de aproape 50 de ani de cercetare a omului de cultură, fost cadru didactic și membru al Societății Scriitorilor Târgovișteni.

Deși în vârstă de 85 de ani, neobositul om de litere dâmbovițean, eminescologul Dumitru Copilu-Copilin participă în fiecare an la Congresul Mondial al Eminescologilor și se mândrește cu peste 350 de articole.

Eminescu în perspectivă universală. Patru decenii de reconstituiri şi restituiri, Eminescu în circuitul și Eminescu universalulsunt cărți pe care directorul Editurii Bibliotheca, Mihai Stan, le-a apreciat ca fiind unice, rodul unei munci titanice de cercetare în articole de specialitate și publicații în alte limbi, despre poetul român, un subiect inepuizabil pentru sute de ani de acum înainte.

DSC_0258_800x533 DSC_0259_800x533 DSC_0273_800x533 DSC_0275_800x533 DSC_0276_800x533

 

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro