Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Mesaj I.G.S.U „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!”

 

În fiecare an sute de oameni devin victime ale unor evenimente care se produc fie din cauza improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz, fie din cauza obturării coşurilor de fum. Numai în primele 10 luni ale acestui an,la nivel naţional, 5.000 de locuinţe au căzut pradă flăcărilor şi 581 de persoane – 550 adulţi şi 31 copii – au devenit victime ale incendiilor. De asemenea, în aria de responsabilitate a E.ON, în ultimii trei ani, peste 260 de persoane au fost grav afectate urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon, iar dintre acestea nu mai puţin de 67 de persoane şi-au pierdut viaţa prin asfixiere.

În Dâmboviţa, numai într-o singură zi echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la două astfel de evenimente.  Pompierii de la Garda Corneşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unei locuinţe din comuna Corneşti. Din cercetările efectuate, se pare că un coş de fum neprotejat faţă de elemente combustibile a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de cca.100mp şi obiecte de mobilier din bucătărie. Pompierii de la Detaşamentul Pucioasa au intervenit în comuna Brăneşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească . Un foc deschis făcut în grădină şi lăsat nesupravegheat, se pare că a condus la producerea incendiului. Au ars: acoperişul magaziei pe o suprafaţă de cca.60mp şi cca.2000kg de fân.

În faţa scestui bilanţ negativ, cele două instituţii au luat din nou atitudine prin campania naţională R.I.S.C. Aceasta este a doua campanie comună derulată de I.G.S.U. şi susţinută de E.ON România, prima fiind cea de informare şi educaţie preventivă “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”. Campania va fi însoţită de acţiuni comune la nivel local pentru prevenirea şi conştientizarea pericolelor la care sunt expuşi românii în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media