Deputatul Vladu (PDL), mesaj pentru primari: Am votat creșterea salariilor!

Ieri, Camera Deputaților a adoptat un amendament la ordonanţa 103/2013, prin care de la 1 iulie primarii şi viceprimarii de comună vor avea lefuri cu 44,4% – 50,1% mai mari; primarii şi viceprimarii de oraş cu 8,7% – 16,6%; viceprimarii de municipiu categoria II şi primarii de municipiu categoria I şi II cu 1,4% – 7,2%.

Deputații PDL au criticat prevederile privind majorarea salariilor primarilor, Andreea Paul arătând că “nu se face decât să se cumpere fidelitatea primarilor”
Ea a mai spus înainte de ședință ca PDL se abține de la vot, deoarece susține prevederile legate de majorarea salariilor din învățământ și sănătate, dar nu este de acord cu adâncirea decalajelor între sănătate, învățământ și administrația publică.

Paul a zis, Paul a auzit! Majoritatea democrat liberalior din Cameră a votat amendamentul. Printre ei, și deputatul Iulian Vladu, singurul parlamentar care le-a mai rămas democrat liberalilor în județul nostru. Vladu nu numai că a votat pentru, dar a și anunțat această decizie printr-un mesaj dat de compartimentul de comunicare al partidului unora dintre  primarii și viceprimarii din județ: “Astăzi am susținut și am votat în Parlament, legea ce permite creșterea salariului pentru primari și viceprimari. Cu respect, președinte PDL Iulian Vladu”, este mesajul primit de edili (FOTO).

Contactat de Gazeta Dâmboviței, Iulian Vladu a recunoscut că a votat, explicându-și gestul prin faptul că a lucrat la această lege care trebuia aplicată de la 1 ianuarie. Parlamentarul democrat liberal spune că, în ciuda declarațiilor unor lideri, nu a existat o directivă a partidului în privința votului și că principala nemulțumire și motiv de abținere în PDL nu a fost legea în sine, ci faptul că nu a fost precizată până la acest moment sursa de finanțare: “Reprezentantul Ministerului Finanțelor nu a venit în comisia de muncă ca să ne explice sursa de finanțare. Nu vream să dăm doar o lege, ci ea să fie pusă și în practică.”, a precizat Vladu.

iulian_vladu

Deși, argumentele sale sunt acceptabile, mesajul trimis în teritoriu se încadrează mai degrabă la categoria amendată de Andreea Paul: “nu se face decât să se cumpere fidelitatea primarilor”!

Iată cu cât vor crește lefurile primarilor și viceprimarilor  de comune, categorii care beneficiază de cele mai consistente majorări: în comunele cu peste 7.000 de locuitori, salariile vor crește de la 2.923 la 4.218 în cazul primarilor și de la 2.486  la 3.732 lei în cazul viceprimarilor; în comunele medii că număr de locuitori, între 7.000 și 3.000, salariile vor crește de la 2.777 la 4.020 lei, în cazul primarilor și de la 2.412 la 3.552 în cel al viceprimarilor. Edilii comunelor mici, sub 3.000 de locuitori vor avea creșteri salariale în cazul primarilor de la 2.633 la 3.822 lei și în cazul viceprimarilor de la 2.339 la 3.378 lei.

Rămâne de văzut acum dacă se vor găsi bani pentru aplicarea legii, de la 1 iulie, adică după alegerile europarlamentare, existând și alte cazuri de prevederi ale unor majorări sau restituiri de drepturi nepuse în practică. Cu siguranță că va cântări mult și prestația aleșilor locali în scrutinul ce urmează să aibă loc, care, dacă se vor comporta așa cum puterea se așteaptă de la ei, își vor maximiza șansele să-și crească veniturile.

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Deputatul Vladu (PDL), mesaj pentru primari: Am votat creșterea salariilor!

 • 27 februarie 2014 at 5:43
  Permalink

  şi eu care am crezut că s-a votat creşterea indemnizaţiei pentru copii
  am uitat că prichindeii nu votează
  n’aşa deputatule? 🙁

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro