Programul național de cadastru, „întors” pe toate părțile la Târgoviște

Distribuie:

Reprezentanții administrației publice din județ au participat astăzi la o dezbatere organizată de  Asociația Comunelor din Romania (ACOR) și Uniunea Geodezilor din Romania (UGR), privind modul de derulare și posibilitățile de finanțare a serviciilor de cadastru și înregistrare sistematică a drepturilor de proprietate asupra imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

A fost discutat și Programul național de cadastru și carte funciară, lansat de Guvern în dezbatere publică, precum și rolul autorităților locale în cadrul acestuia, iar nemulțumirile exprimate au fost foarte multe, chiar dacă edilii care au onorat cu prezența evenimentul a fost unul foarte mic.

Au luat cuvântul în cadrul dezbaterii Dorinel Soare, președintele Filialei Județene Dâmbovița ACOR , deputatul Ionuț Săvoiu, prof.univ.dr. Cornel Păunescu, președintele UGR și Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Deși primise invitație de a participa la dezbatere,  Agenția de Cadastru nu a fost prezentă.

Se pare că mult așteptatul Program Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023, al cărui proiect de hotărâre pentru aprobare se află acum în dezbatere publică (vezi AICI ce prevede  hotărâre) are multe puncte slabe, mai ales în ceea ce privește criteriile de stabilire a potențialelor localități beneficiare, motiv pentru care cei care au participat la dezbatere au căzut de acord asupra faptului că trebuie aduse acestuia modificări consistente.

Au ridicat probleme provocate de lipsa actelor de proprietate primarii din Lungulețu, Cândești și Braniștea. Se pare că, așa cum a ținut să semnaleze primărița din Cândești, Georgeta Popa, începând cu perioada de finanțare 2016-2020, agricultorii ale căror terenuri nu vor fi intabulate nu vor mai putea depune cereri pe suprafață.

Și Cornel Păunescu, președintele UGR, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că se vor pierde foarte mulți bani, dacă până în 2018 nu se va face intabularea terenurilor agricole.

cadastru (2)_600x400

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Programul național de cadastru, „întors” pe toate părțile la Târgoviște

  • 4 aprilie 2015 at 11:36
    Permalink

    DE FAPT ASISTAM DOAR LA INTENTIA ORGANIZATORILOR,ADMINISTRATORI DE SOCIETATI COMERCIALE IN DOMENIU,PERSONAL SAU PRIN INTERPUSI,DE A PUNE MANA PE BANII EUROPENI SAU PE TERENURILE AGRICOLE ALE CELOR NEVOIASI. EI STIU CA TOATA ACEASTA ACTIVITATE SE VA INCHEIA CA UN ADEVARAT FIASCO,AU MAI INCERCAT DE TREI-PATRU ORI SI REZULTATE NU AU FOST. PENTRU EI DA,AU INCASAT BANI,FOARTE MULTI BANI. DECI,MARE ATENTIE OAMENI BUNI!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro