România, ţara pensiilor speciale!  „Politicienii îşi rezolvă singuri problemele şi îi rezolvă şi pe ai lor…”

Distribuie:

România, ţara pensiilor speciale! Ultimele apariţii pe „piaţa” pensiilor speciale din România (cea prăduită şi jefuită timp de 29 de ani, de aproape toate resursele naturale, bineînţeles cu complicitatea clasei politice aflate vremelnic la conducerea ţării) sunt parlamentarii, administraţia publică centrală şi locală, iar aici ne referim la primari, viceprimari, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene. După ce şi-au  dublat şi chiar triplat salariile, ceea ce înseamnă că vor avea oricum nişte pensii pe măsură, aleşii neamului nu se mulţumesc doar cu atât, ei vor statut special… la pensie.  Ar fi interesant să aflăm dacă această practică există şi în ţările Uniunii Europene! Pentru că au lăsat în urma lor o ţară ca după un război, cu peste 3 milioane de cetăţeni (mai ceva ca sirienii!) care au luat calea pribegiei în căutarea unui trai mai bun,  cei care îi conduc din uncții publice pe români vor să primească pensii speciale, ca şi cum ar fi făcut ceva special pentru România… Şi dacă tot s-a deschis „robinetul” pensiilor speciale, acestea au început să curgă „fără număr” şi către  primari,  preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene… şi cine ştie cine va mai urma. Numai bugetul statului, sărăcuţul, să reziste sub greutatea atâtor privilegii. La pensii speciale pentru cei care trudesc în mediul privat, pe salariul minim pe economie, nu se gândeşte nimeni?

 

„Politicienii îşi rezolvă singuri problemele şi îi rezolvă şi pe ai lor…”

Preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu (foto) a încercat să ne ofere un punct de vedere ceva mai „special” pe marginea acestui subiect. „În primul rând când au inventat termenul de pensii speciale, dacă vă aduceţi aminte, noi am protestat în piaţa publică şi am strigat numele fiecărui parlamentar de Dâmboviţa care şi-a pus semnătura pe proiectul de lege… şi i-a durut la bascheţi. Bineînţeles că a început nebunia, pentru că şi-au dat pensii speciale între ei, pentru înalţii funcţionari publici, pentru parlamentari, după care au venit în sarabandă… consiliile judeţene, primăriile, primarii, consilierii… Şi uite aşa ne-am împărţit în două Românii. Suntem total împotrivă. Este o aberaţie,  o bătaie de joc să te situezi deasupra oricărui cetăţean doar prin faptul că ai deţinut la un moment dat o funcţie publică, de demnitate publică. Este o bătaie de joc. Cât ai fost în funcţia de demnitate publică ai plătit contribuţii ca orice cetăţean, din salariul tău, din indemnizaţia ta, ţi s-au plătit contribuţiile şi atunci proporţional trebuia să beneficiezi de pensie, nu să vrei să ai o pensie specială în bătaie de joc situându-te astfel pe o poziţie superioară în comparaţie cu ceilalţi. Sunt total împotrivă, e ruşinos ceea ce se întâmplă. E ruşinos şi probabil, uşor-uşor, în România se va întâmpla din nou o Revoluţie, pentru a repune lucrurile în ordine, pentru că politicienii îşi rezolvă singuri problemele şi îi rezolvă şi pe ai lor, iar noi, cei care până la urmă asigurăm forţa de muncă şi banii la bugetul de stat, pentru că acesta este adevărul…

Privatul trebuie să aducă banul la buget, la privat pensia este cea contributivă, salariile sunt în zona minimului pe economie, drepturile salariaţilor sunt aproape îngrădite prin lege, inclusiv cele care reglementează modul de protest şi de grevă. Deci o bătaie de joc. Parlamentarii au grijă numai de ei şi de ai lor. De fapt se rezolvă între ei. Ultima oară, când i-au rezolvat pe primari şi pe preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene, era o mai veche promisiune a lor…  – că nu vă lăsăm şi pe voi -. Ştiţi care a fost argumentul vizavi de parlamentari, au spus – suntem atât de puţini, e un impact nesemnificativ la bugetul de stat -. Deci nu era vorba, de principiu, că e imoral ceea ce se întâmplă. Au spus – suntem puţini şi până la urmă câţiva bănuţi, la noi, nu se cunoaşte… la buget -. Cam asta a fost neruşinarea cu care şi-au argumentat iniţiativa de atunci. Ne-am împărţit în două Românii, cetăţeni de rangul I şi cetăţeni de rangul II, lucrător de rangul I şi lucrător de rangul II. Până la urmă âştia de rangul II nu au decât dă facă o nouă revoluţie ca să repună societatea pe făgaşul normal, pentru că altfel vom fi o ţară plină de speciali, de legi speciale, de privilegii speciale, iar cei – proşti –  trebuie să tragă pentru cei care se cred – deştepţi – ”, a precizat preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro