Claudia Gilia (PSD) – “Vreau să cred că vor dispărea discursurile de ură la adresa romilor”

Dragii mei,
Astăzi, de Ziua Internațională a Romilor, vă îndemn să începeți să renunțați la stereotipuri și să nu mai acceptați ca semenii noștri să fie discriminați.
Vă îndemn să vă gândiți la istoria și cultura romilor care a fost parte a istoriei noastre timp de secole. Din păcate, aceștia au fost discriminați de legi și vremuri, au fost robi pe domeniile boierești și mănăstirești. Sate întregi de romi erau tratate ca obiecte sau unelte de muncă. Nu demult, li s-au dat drepturile cetățenești, însă, acestea au fost intenționat golite de sens de autorități (vorbim de perioada comunistă și de tranziție).
Pornind de la aceste fapte, avem obligația morală și legală să fim mai toleranți, să acceptăm și să recunoaștem că nu sunt diferiți de noi și că trebuie să aibă aceleași drepturi, să beneficieze de aceleași șanse și să încurajăm autoritățile locale și centrale să acceseze fonduri europene pentru a le ajuta comunitățile să se dezvolte. Au o cultură bogată și frumoasă, și tocmai de aceea ea nu trebuie lăsată să dispară în nepăsare sau probleme legate de sărăcie sau șanse reduse la educație.
Vreau să cred că în scurt timp vor dispărea discursurile de ură la adresa romilor și discriminările de orice natură. Un discurs al urii poate naște conflicte fatale, iar viața poate fi făcută mai frumoasă doar dacă ne respectăm diversitatea și pe cei care trăiesc în vecinătatea noastră!

Claudia Gilia, deputat PSD

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro