Claudia Gilia (PSD) – UAT-urile pot accesa fonduri, prin PNDL, pentru sisteme de alimentare cu gaze și energie electrică

Comunicat de presă

Încă un pas important pentru conectarea localităților la gaze și electricitate prin intermediul PNDL!

 

După ce în luna ianuarie a.c. am votat legea prin care autoritățile publice locale pot înființa rețele de distribuție de gaze la nivel local, astăzi, am votat proiectul de Lege pentru completarea alin.(1) al art.7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală ce are ca obiect de reglementare completarea cu două noi litere ale art.7 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.28/2013, astfel încât autorităţile administraţiei publice locale să poată accesa fonduri de la bugetul de stat pentru finanţarea construirii/modernizării/ reabilitării/extinderii sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale.

Nevoia este una reală. În acest moment, doar 44,2% dintre consumatorii casnici sunt racordați la rețeaua de gaze naturale, iar la curent electric mai trebuie racordate cca. 4% dintre gospodării. Majoritatea acestora sunt localități sărace sau izolate din punct de vedere geografic.

Dacă aceste investiții ar fi făcute exclusiv din banii primăriilor sau din împrumuturi bancare, bugetele locale ar fi blocate zeci de ani de acum încolo.

PNDL este cel mai performant program de dezvoltare a comunităților noastre locale. La nivelul ţării, se derulează investiţii în infrastructură de peste 10 miliarde de euro, adică 12.681 de obiective de investiţii.

 

APROAPE DE OAMENI!

 

CLAUDIA GILIA, Deputat PSD

 

 

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro