Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

Zumba – un mod de a petrece în fiecare zi, la noua sală de aerobic şi fitness Valleriana (video)

Aici cursanţii pot urma diferite programe, atât cardio, cât şi de tonifiere. Zumba face parte dintre ele.
Zumba înseamnă fitness ascuns în dans. Este un stil solicitant, dar distractiv. „E preferatul meu. Îmi place, pentru că înseamnă relaxare şi distracţie. Este un program cardio. Arzi foarte multe calorii, fără să-ţi dai seama. La fitness simţi că munceşti, dar aici nu simţi când arzi caloriile. Timpul trece foarte repede”, explică pe scurt Daniela Toderaşcu, unul dintre instructorii noii săli amenajate în complexul Pavcom din Târgovişte.
„Zumba nu cere perfecţiune şi dă încredere în sine”
Acest program de fitness se adresează tuturor celor cărora le place dansul. „Dacă îţi place dansul suferi enorm că nu ai unde să petreci. În club te afumi şi este foarte multă muzică house, la nunţi mergi de câteva ori pe an, revelionul e numai o dată. Aici, la sală, poţi petrece în fiecare zi”, spune instructorul.
Zumba este dinamic, antrenant şi nu constrânge. „Specific la zumba este liberul arbitru al fiecărui cursant. Nu te corectează nimeni dacă nu faci o mişcare corect, pentru că nu e un curs de dans. Important este să faci mişcare. Dacă poziţia ta îţi afectează sănătatea, atunci te corectez. Pune accentul pe reuşită, nu pe greşeală. Zumba nu cere perfecţiune şi dă încredere în sine”, a adăugat Daniela, care are o experienţă destul de vastă în dans şi despre care vom detalia într-un viitor articol.
„Am ales acest stil pentru mai multă sănătate şi bună dispoziţie”
Cât despre cursanţi, începutul este promiţător. „A fost interesant şi distractiv. Am ales acest stil pentru mai multă sănătate şi bună dispoziţie”, mărturiseşte Cosmina, o târgovişteancă în vârstă de 34 de ani. „Îmi place cum este amenajat spaţiul şi mă bucur că sala e aproape de casă”, spune Maria, în vârstă de 35 de ani.
Nu există o limită de vârstă pentru practicarea acestui stil de fitness, având şi avantajul de a fi un loc de socializare, în special pentru persoanele trecute de 40 de ani. „Avem programe speciale pentru fiecare categorie de vârstă. Aici îţi faci prieteni, e ca o familie, ajungi să faci călătorii împreună, să te apropii. Este un aspect foarte important”, subliniază Daniela Toderaşcu.
La sala de aerobic şi fitness Valleriana, de la Pavcom, zumba este completat de alte programe cardio şi de tonifiere, despre care vom reveni cu informaţii.

Aici cursanţii pot urma diferite programe, atât cardio, cât şi de tonifiere. Zumba face parte din ele.

Relaxare prin mişcare cu Valleriana. Află unde poţi face Zumba, Tae Bo, Pilates, Aerobic, Port de Bras, gimnastică şi dansuri, la un loc!

Sub brand-ul Valleriana, s-au deschis două săli pentru mişcare în complexul Pavcom.
Ele sunt deschise de luni până sâmbătă între orele 10.00 şi 21.00 şi oferă dâmboviţenilor posibilitatea să urmeze programele favorite, fie că e vorba de aerobic şi gimnastică, fie Zumba, Tae Bo, Pilates sau Port de bras.
Instructori de renume
Cei interesaţi se pot înscrie şi la cursuri de dans, de la dans clasic, la modern şi latino. Marius Barău, din partea Tehnofarm Valleriana, ne-a oferit mai multe detalii. “Cele două săli se adresează publicului de toate vârstele, de la preşcolari la pensionari. Una dintre săli este destinată cursurilor de Zumba, Tae Bo, balet, dans clasic, latino, iar instructori sunt fraţii Eduard şi Daniela Toderaşcu, campioni europeni în 2010, în Austria. Cealaltă sală este pentru dansuri clasice, dansuri populare şi dansuri latino, iar instructori sunt Gheorghe Văduva şi fiul său, Răzvan.” În viitorul apropiat aici vor fi amenajate şi două cabinete de masaj, care să vină în completarea programului de relaxare oferit.
Vom reveni cu informaţii despre programul cursurilor, tarifele practicate şi alte informaţii utile celor care doresc să-şi îmbunătăţească sănătatea, prin mişcare.

Sub brand-ul Valleriana, au fost amenajate două noi săli pentru mişcare în complexul Pavcom.