ortooxacell kiss2022.gif Flax

Eveniment caritabil cu Valleriana, în apropierea Paştelui. Alătură-te iniţiativei!

afis_eveniment_caritabil_mai_mic

Pe 14 aprilie, de la ora 17.00, Valleriana şi partenerii săi, Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, organizează un eveniment de strângere de fonduri pentru centrele sociale din Dâmboviţa.

Daniela Toderaşcu, instructor la sala de aerobic-fitness Valleriana, a lucrat cu Francis Ford Coppola

Absolventă a specializării Coregrafie-Pedagogie, la Facultatea de Teatru din cadrul Academiei de Teatru şi Film „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Daniela Toderaşcu a revenit la dans după 10 ani de pauză.

Zumba – un mod de a petrece în fiecare zi, la noua sală de aerobic şi fitness Valleriana (video)

Aici cursanţii pot urma diferite programe, atât cardio, cât şi de tonifiere. Zumba face parte dintre ele.
Zumba înseamnă fitness ascuns în dans. Este un stil solicitant, dar distractiv. „E preferatul meu. Îmi place, pentru că înseamnă relaxare şi distracţie. Este un program cardio. Arzi foarte multe calorii, fără să-ţi dai seama. La fitness simţi că munceşti, dar aici nu simţi când arzi caloriile. Timpul trece foarte repede”, explică pe scurt Daniela Toderaşcu, unul dintre instructorii noii săli amenajate în complexul Pavcom din Târgovişte.
„Zumba nu cere perfecţiune şi dă încredere în sine”
Acest program de fitness se adresează tuturor celor cărora le place dansul. „Dacă îţi place dansul suferi enorm că nu ai unde să petreci. În club te afumi şi este foarte multă muzică house, la nunţi mergi de câteva ori pe an, revelionul e numai o dată. Aici, la sală, poţi petrece în fiecare zi”, spune instructorul.
Zumba este dinamic, antrenant şi nu constrânge. „Specific la zumba este liberul arbitru al fiecărui cursant. Nu te corectează nimeni dacă nu faci o mişcare corect, pentru că nu e un curs de dans. Important este să faci mişcare. Dacă poziţia ta îţi afectează sănătatea, atunci te corectez. Pune accentul pe reuşită, nu pe greşeală. Zumba nu cere perfecţiune şi dă încredere în sine”, a adăugat Daniela, care are o experienţă destul de vastă în dans şi despre care vom detalia într-un viitor articol.
„Am ales acest stil pentru mai multă sănătate şi bună dispoziţie”
Cât despre cursanţi, începutul este promiţător. „A fost interesant şi distractiv. Am ales acest stil pentru mai multă sănătate şi bună dispoziţie”, mărturiseşte Cosmina, o târgovişteancă în vârstă de 34 de ani. „Îmi place cum este amenajat spaţiul şi mă bucur că sala e aproape de casă”, spune Maria, în vârstă de 35 de ani.
Nu există o limită de vârstă pentru practicarea acestui stil de fitness, având şi avantajul de a fi un loc de socializare, în special pentru persoanele trecute de 40 de ani. „Avem programe speciale pentru fiecare categorie de vârstă. Aici îţi faci prieteni, e ca o familie, ajungi să faci călătorii împreună, să te apropii. Este un aspect foarte important”, subliniază Daniela Toderaşcu.
La sala de aerobic şi fitness Valleriana, de la Pavcom, zumba este completat de alte programe cardio şi de tonifiere, despre care vom reveni cu informaţii.

Aici cursanţii pot urma diferite programe, atât cardio, cât şi de tonifiere. Zumba face parte din ele.