Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Zumba – un mod de a petrece în fiecare zi, la noua sală de aerobic şi fitness Valleriana (video)

Zumba înseamnă fitness ascuns în dans. Este un stil solicitant, dar distractiv. „E preferatul meu. Îmi place, pentru că înseamnă relaxare şi distracţie. Este un program cardio. Arzi foarte multe calorii, fără să-ţi dai seama. La fitness simţi că munceşti, dar aici nu simţi când arzi caloriile. Timpul trece foarte repede”, explică pe scurt Daniela Toderaşcu, unul dintre instructorii noii săli amenajate în complexul Pavcom din Târgovişte.

„Zumba nu cere perfecţiune şi dă încredere în sine”

Acest program de fitness se adresează tuturor celor cărora le place dansul. „Dacă îţi place dansul suferi enorm că nu ai unde să petreci. În club te afumi şi este foarte multă muzică house, la nunţi mergi de câteva ori pe an, revelionul e numai o dată. Aici, la sală, poţi petrece în fiecare zi”, spune instructorul.

Zumba este dinamic, antrenant şi nu constrânge. „Specific la zumba este liberul arbitru al fiecărui cursant. Nu te corectează nimeni dacă nu faci o mişcare corect, pentru că nu e un curs de dans. Important este să faci mişcare. Dacă poziţia ta îţi afectează sănătatea, atunci te corectez. Zumba pune accentul pe reuşită, nu pe greşeală. Zumba nu cere perfecţiune şi dă încredere în sine”, a adăugat Daniela, care are o experienţă destul de vastă în domeniu şi despre care vom detalia într-un viitor articol.

„Am ales acest stil pentru mai multă sănătate şi bună dispoziţie”

Cât despre cursanţi, începutul este promiţător. „Este a doua şedinţă. A fost interesant şi distractiv. Am ales acest stil pentru mai multă sănătate şi bună dispoziţie”, mărturiseşte Cosmina, o târgovişteancă în vârstă de 34 de ani. „Îmi place cum este amenajat spaţiul şi mă bucur că sala e aproape de casă”, spune Maria, în vârstă de 35 de ani.

Nu există o limită de vârstă pentru înscrierea la acest program, având şi avantajul de a fi un loc de socializare, în special pentru persoanele trecute de 40 de ani. „Avem programe speciale pentru fiecare categorie de vârstă. Aici îţi faci prieteni, e ca o familie, ajungi să faci călătorii împreună, să te apropii. Este un aspect foarte important”, subliniază Daniela Toderaşcu.

La sala de aerobic şi fitness Valleriana, de la Pavcom, zumba este completat de alte programe cardio şi de tonifiere, despre care vom reveni cu informaţii. Pentru detalii şi inscrieri, cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0245 620 001.

Vezi aici ce înseamnă zumba

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media