Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Electroterapie şi ultrasunete, pentru o gamă largă de afecţiuni

În centru există o serie de aparate medicale moderne pentru fizioterapie. Tratamentele presupun zece şedinţe de terapie consecutive şi trebuie combinate cu şedinţe de kinetoterapie şi masaj, pentru un efect foarte bun.

Centrul este dotat cu două aparate pentru electroterapie şi terapie cu ultrasunete. Aici se pot lucra mai multe programe: diadinamic, TENS, trabert, ionizare, stimulări, ultrasunet. Durata acestor programe variază, în funcţie de tipul de terapie şi bineînţeles de afecţiune.

Pentru a oferi câteva exemple, programul Diadinamic se poate face atât pe plăcuţe, cât şi pe vacum, folosind diferite forme de curent, de joasă frecvenţă, medie frecvenţă sau înaltă frecvenţă. O şedinţă durează 8, 9 sau 14 minute. Pentru ionizare se foloseşte xilină, iar o şedinţă durează 20 de minute. Pentru ultrasunet se folosesc geluri care pătrund foarte bine în ţesut. Cu cât doza creşte, cu atât durata şedinţei scade.

Aceste terapii ajută foarte mult în afecţiunile reumatice, dar nu numai. Ultrasunetul, în combinaţie cu terapia cu raze laser, pe care o vom prezenta zilele următoare, are un foarte bun efect analgezic, antiinflamator şi grăbeşte vindecarea. Se foloseşte în foarte multe diagnistice: nevralgii, atroză, calcar, calcaneu, contuzii ş.a. Nu există riscuri, pentru că totul se desfăşoară sub supraveghere şi după tratamentul corespunzător stabilit de doctorul specialist.

https://www.gazetadambovitei.ro/sanatate/302-altele/3759-terapii-care-te-pun-pe-picioare-vezi-cum-te-ajut-cel-de-al-doilea-centru-medical-valleriana-din-targovite

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media