Valleriana a adus la Târgovişte primul Campionat Naţional de Sambo (foto)

Peste 60 de sportivi din toată ţara s-au întrecut la Târgovişte, în Campionatul Naţional de Sambo pentru juniori, tineret şi seniori, eveniment desfăşurat cu sprijinul farmaciilor Valleriana, al centrului medical VallerianaMed şi al Clubului Valleriana. “Sambo fiind un sport relativ recent pe meleagurile noastre, ne revine sarcina de a-l dezvolta. Sunt extrem de încântat că, la un an de la constituirea oficială a Fderaţiei Române de Sambo, am reuşit să organizăm în aprilie un Campionat European de Sambo şi în septembrie, aici, Campionatul Naţional de Sambo”, a declarat Iulian Crăciun, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Sambo şi preşedinte al Clubului Sportiv Valleriana.

Află mai multe despre Sambo!

La baza disciplinei Sambo se află procedee şi elemente tehnice care provin din diferite lupte naţionale ale popoarelor URSS şi ale altor ţări. Formarea disciplinei Sambo ca luptă desinestătatoare a început în anul 1920. “Nu ne lăudăm cu munca altor federaţii. Sportivii care vin la sambo vin pentru că este un sport nou şi spectaculos. Dat fiind că suntem la început, sportivii de sambo sunt recrutaţi de la lupte, de la judo” , a mai adăugat Iulian Crăciun.

Clubul Sportiv Valleriana din Târgovişte este unul puternic în acest sport, având un campion european de tineret şi un medaliat cu bronz la Campionatul European de Seniori 2012. El este Andrei Blându, antrenor la CS Valleriana, proaspăt campion naţional la categoria 82 kg. „Meciul a fost la o pregătire înaltă. M-am aşteptat să fie greu, dar am câştigat cu diferenţă de 12 la 0. Sunt pregătit pentru Campionatul Mondial de Seniori, din luna noiembrie, de la Minsk”, a precizat sportivul.

Cei interesaţi de acest sport au şansa să-l practice la Clubul Sportiv Valleriana din Târgovişte.

     


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro