Liga 1 nu se poate relua pe perioada stării de urgență! Situația poate fi și mai dramatică…

Federația Română de Fotbal a emis un comunicat în care menționează că reluarea campionatului nu va putea fi posibilă la 31 martie sau imediat după, din moment ce s-a constituit stare de urgență, care va ține ce puțin 30 de zile.

“În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, având în vedere Decretul prezidențial privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României:

Dispune suspendarea tuturor jocurilor aferente competițiilor oficiale organizate de FRF, LPF, AJF/AMFB până la data încetării stării de urgență la nivel național.

In funcție de evoluția situației la nivel național referitoare la pandemia de COVID-19 și la decretarea stării de urgență, prezenta decizie poate suporta modificări.”

În același timp, Florin Prunea a menționat faptul că s-a discutat reluarea campionatului pentru data de 19 aprilie, acesta considerând că e aproape imposibil, punctând un aspect important, de care nu s-a vorbit până acum, acela că jucătorii vor avea nevoie de cel puțin o lună pentru recuperare.

Segmentul financiar este de departe cel mai important. Mai multe cluburi vor avea mari probleme și se pot retrage din competiții sau chiar să se desființeze. Să sperăm că la Târgoviște nu va fi cazul, știind că avem un proiect susținut din banii publici. Guvernul ar trebui să se implice în acest sens.

Rămâne de văzut criteriul după care se va retrograda, în cazul în care campionatul nu-și poate termina ediția. Dacă s-ar lua în calcul clasamentul de la finalul returului, cum ar fi și normal, Chindia nu ar fi în pericol de retrogradare. Momentan, sunt mai multe scenarii. Să sperăm că lupta cu virusul Covid-19 nu va dura mult, putând astfel să reintrăm în cursul normal, indiferent de domeniul de activitate

Un gând bun tuturor. Hai Chindia

BMG

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro