Emoții, motivație, luptă, victorie! Chindia mai pregătită ca niciodată pentru Liga 1!

Emoții, motivație, luptă, victorie! Chindia mai pregătită ca niciodată pentru Liga 1!

Acum 23 de ani „Micul Ajax” promova în prima divizie în vara anului 1996, când “ghidul” acelui minunat grup era Silviu Dumitrescu, având în echipa sa pe Vasile Silaghi și Gheorghe Păsărică. Eroii Târgoviștei de atunci erau următorii, așa cum îi menționează pagina oficială a echipei: Cristian Igescu, Cosmin Lunescu, George Răceanu, Marian Ioana, Laurenţiu Reghecampf, Cristian Ţermure, Remus Gâlmencea, Dan Mieluşică, Cosmin Becheanu, Irinel Constantin Voicu, Ion Voicu, Marius Pietraru, Cristian Bălaşa, Bogdan Liţă, Vasile Bârdeş, Cătălin Hâldan, Cezar Dinu, Daniel Procorodie, Mihail Ristea, Cristian Duţă, Mihai Iosif, Adrian Bogoi, Răzvan Toboşaru, Marian Ioniţă, Sorin Rădoi-Tule, Remus Zamfir, Iovu, Răzvan Chiriţă, Andreşel şi  Ionuţ Dumitrescu. Ce jucători am avut…ce talente reale, care aveau fotbalul în sânge…Nu conta ce echipă mare a Bucureștiului venea aici, tuturor le era frică de Chindia! Stadionul se umplea până la refuz, cu aproximativ 20.000 de oameni, iar uneori se urcau șî în plutele din spatele porților și chiar pe ruinele Curții Domnești, în imediata apropiere a Porții Vânătorilor, care stă în picioare cu ajutorul unei “atele” dar la fel de demnă! Nu e colțișor de țară să nu fi auzit de roș-albaștri, mulți știind că singura echipă la care a jucat imensul Nicolae Dobrin “Gâscanul” în afară de FC Argeș, a fost Chindia!

Ne aducem aminte de Commando Dracula, galeria noastră care stătea la tribuna a 2-a, lângă actuala intrare la vestiare și uneori la fanionul dintre tribuna 2 și peluză, cu fumigene improvizate din mingii de ping-pong…mulți copii veneau în galerie și aruncau cu confetti făcute din foi care încă se mai găsesc astăzi în loterii pentru bifarea numerelor. Ne aducem aminte de nebunul de Jilăveanu, acel blond cu părul lung pe post de armă secretă, care intra după pauză și înscria! Câte amintiri…cât timp ne-ar lua să scriem…

Acum, după mai bine de 20 de ani, Chindia are o șansă enormă de a reintra în primul eșalon fotbalistic al României, fiind situată pe primul loc, cu 79 de puncte, unul mai mult decât Clinceni și 6 mai mult decât U Cluj, cu trei meciuri rămase din actualul campionat, din care două consecutive acasă și ultimul în deplasare! Duminică, 19 mai, de la orele 12:00, Chindia are nevoie de noi mai mult ca oricând pentru a-i susține pe Eugen Popescu, în meciul cu Metaloglobus! Nu avem noi ghinionul de a rata de două ori la rând promovarea…Pentru istoria noastră, pentru emoțiile meciurilor la cel mai înalt nivel, pentru progres, pentru Târgoviște, pentru toată suflarea fotbalistică dâmbovițeană, TREBUIE SĂ PROMOVĂM! Viorel Moldovan va rămâne venerat la Târgoviște, dacă își va duce la bun sfârșit misiunea! Să nu uităm nici de acest lot fenomenal pe care îl are la dispoziție!

Hai Chindia! Hai Târgoviște!

Foto: Fotbal sub Turnul Chindiei – Gabriel Degeratu


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro