DÂMBOVIŢA Covid-19: Spitalul de Boli Infecţioase devine spital pentru cazurile de coronavirus

Spitalul de Boli Infecţioase de la Dealu Mare este destinat tratării eventualelor cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Pacienţii au fost deja mutaţi în alte secţii ale spitalului, iar clădirea este pregătită pentru primirea bolnavilor cu Covid-19. În curte a fost instalat şi un cort pentru triaj.

Totuşi, managerul spitalului, doctorul Claudiu Dumitrescu a declarat, ieri, pentru MDI Tv că internarea bolnavilor de coronavitus la Dealu Mare nu rezolvă problema, pentru că dacă aceştia ar avea nevoie de intervenţii chirurgicale, acestea nu se pot realiza aici, iar pacienţii trebuie aduşi în spitalul mare, riscând să infecteze pacienţii de aici.

 „Vreau să atrag atenția asupra pericolului pe care-l poate reprezenta pentru județul Dâmbovița intrarea în carantină sau chiar dezafectarea spitalului de urgență din Târgoviște, care este singura unitate medicală care poate să asigure tot necesarul de servicii medicale dâmbovițenilor. Vreau să vă dau următorul exemplu: În cazul în care un pacient infectat cu coronavirus, care s-ar afla internat in sectia de Boli Infecțioase de la dealu Mare, din Târgoviște, singura secție care primește astflel de pacienți, în cazul în care acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală, o simplă apendicită , și ar trebui operat de urgență, aducerea acestui pacinet în Spitalul Județean , în blocul operator, în secția de terapie intensivă, ar însemna un risc iminent de contaminare a întregului personal medical și a pacienților care s-ar afla în locația centrală a spitalului județean. În acest caz ar fi posibilă chiar și închiderea totală a spitalului. Propunerea mea pe care am facut-o și la nivel național și se află acum în studiu este ca un spital orășenesc de la nivelul fiecărui județ să aibă destinație strictă pentru coronavirus, în așa fel încât să nu se mai producă un amestec al pacienților în aceeași unitate. Este un lucru dificil de pus în practică, dar singurul viabil și fără riscuri pentru ceilalți.” a declarant pentru MDITV, dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului de Urgențe Târgoviște.

Recent,președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a dispus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru achiziționarea, în regim de urgență, atât a unor medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, cât și a unor echipamente medicale (aparatură) necesare dotării secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT). Solicitarea, venită din partea SJUT, presupune achiziționarea următoarelor: monitor funcții vitale (10), injectomat (15), ventilator (3), videolaringoscop (1), paturi terapie intensivă (6).


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro