DÂMBOVIŢA Covid-19: Medicii de familie vor să-şi confecţioneze singuri măşti din tifon, numai că nici acesta nu se mai găseşte

Medicii de familie din judeţul Dâmboviţa nu dispun de măşti şi mănuşi de protecţie în condiţiile în care autorităţile le spun celor care se întorc din străinătate să se adreseze mai întâi acestora, atunci când semnalează o problemă de sănătate. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu ne-a declarat că  ia în calcul să treacă la confecţionarea, în regie proprie, de  măşti care să le asigure o minimă protecţie în faţa acestui inamic necunoscut numit COVID 19, numai că şi în acest caz există o mare problemă… Pe piaţa românească nu se mai găseşte tifonul, respectiv materialul care s-ar fi pretat cel mai bine la confecţionarea acestor măşti de criză.

Este o problemă cu măştile. Acum încercăm să le confecţionăm noi… Nu am primit nimic de la nimeni. Toată lumea încearcă să mai găsească pe unde se poate… şi la preţurile care sunt pe internet. Avem nevoie de măşti, avem nevoie de mănuşi. Mănuşi mai găseam, acum nici mănuşile nu se mai găsesc. Sunt obiecte care, de fapt, ar trebui folosite o sigură dată, aşa este normal. Vă daţi seama, noi suntem trei în cabinet şi ar trebui ca, pentru o lună, să avem 300 de măşti şi 300 de perechi de mănuşi. Promisiunile  primului ministru şi ministrului sănătăţii au fost făcute, acum aşteptăm. Săptămâna trecută am primit o ofertă de la UNIFARM cu nişte preţuri astronomice, de măşti şi dezinfectante. Fiecare cum a avut nevoie şi cum a putut să-şi permită…  Ni s-a spus că se aprovizionează mai întâi spitalele şi după aceea ne vine nouă rândul deşi noi suntem în prima linie… Trebuie să ne confecţionăm măşti din ce nimerim, dar nici tifon nu se mai găseşte, că era bun tifonul… Păi ce să facem dacă nu avem şi nu găsim pe nicăieri. V-am spus, am luat tot ce s-a putut. Am făcut o comandă pe net, ieri, 20 de lei costa o mască, am comandat câteva, câte puteam să-mi permit? Încercăm să ne adaptăm… dar cât ne putem adapta...”, este semnalul de alarmă pe care îl trage reprezentanta medicilor de familie din judeţul Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu.

Apel către toată lumea

Vreau să fac un apel către pacienţi, către toată lumea. În primul rând cei care sunt contacţi, cunoscuţi, apropiaţi, neapropiaţi, dar care au fost în contact cu cineva care a venit din afară… să aibă curajul să spună, să vorbească. Cei care au venit din afară, dacă tuşesc, dacă au temperatură de la 38 de grade, dacă respiră mai greu, dacă nu pot să mai înghită… să sune la 112. La medicul de familie să sune numai la telefon, să nu mai vină la cabinet cei care au febră, care tuşesc sau care au dificultăţi de respiraţie… Să se înţeleagă situaţia. În cabinetul medicului de familie se intră câte unul, pentru că nu avem măşti să le dăm şi pacienţilor, pentru că nu avem pentru noi…”, a declarat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu.


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro