Arhiepiscopia Târgovişte face apel în favoarea orei de religie, în contextul chestionării on line pentru reducere orelor

Până pe 15 martie, părinţii, dar şi profesorii pot răspunde la două chestionare online prin care Ministerul Educaţiei  vrea să afle câte ore să taie de la disciplinele obligatorii din gimnaziu, ce materii ar trebui eliminate din cele 18 existente. În acelaşi timp, ministerul este interesat să ştie dacă părinţii şi profesorii vor alte discipline. Toate datele culese vor fi folosite la elaborarea planurilor cadru pentru învăţământul gimnazial.

În acest context, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgovişte, Ionuţ Ghibanu, pledează în favoarea orei de religie una din cele 18 discipline din programa şcolară de gimnaziu.

Recenta inițiativă a doamnei Ministru al Educației cu privire la consultarea on line,  prin intermediul unor chestionare, adresată profesorilor și părinților, referitoare la ce discipline din cele 18 materii obligatorii să se taie, câte ore să se reducă și ce materii să se introducă, pentru modificarea planurilor cadru din învățământul gimnazial este o oportunitate de mărturisire a credinței noastre și a necesității orei de Religie în școală românească. (…) Ora de Religie are ca scop principal educația moral-religioasă a tinerelor generații, împărtășirea principalelor valori religioase și oferirea fundamentelor patrimoniului nostru religios pentru a înțelege realitatea, pentru a deveni mai buni și a pentru a fi mai aproape de scopul vieții umane. Avem nevoie de Religie, pentru că omul este în mod principal o ființă religioasă, educația religioasă oferă un minim de moralitate și mai ales de normalitate și vorbesc de autentica normalitate.” a transmis Ionuţ Ghibanu.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro