ITM Dâmbovița, amenzi de până la 244.000 lei pentru angajatorii care n-au respectat legislația muncii

Distribuie:

COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE FEBRUARIE 2020

În cursul lunii februarie 2020 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 122 controale în urma cărora 12 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 244.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, neacordarea repausului săptămânal.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 123 persoane muncind pentru 5 angajatori, astfel: 11 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă și 112 persoane cu contractele individuale de muncă netransmise în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal. În luna februarie, munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile de activitate: construcții, activități de taximetrie, curățare și ambalare țevi, servicii de curățenie.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 88 controale efectuate, 143 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 82 angajatori sancționați, 143 sancțiuni contravenționale aplicate.

 

 

Inspector şef

Marius Lixandru

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro