Un mormânt plin cu jucării! Cu care Ștefănuț s-ar fi jucat dacă era tratat ca un pacient, nu ca un client!

Ștefănuț s-a despărțit, astăzi, fizic, definitiv de părinții săi, Andreea și Nini Duță, dar și de bunica lui, Mariana Ionescu, colega noastră de breaslă. Un mormânt plin cu jucării și flori, care au acoperit micuțul sicriu alb, este ultima imagine a trecerii prin această lume a unui copil care avea tot dreptul să trăiască. A ajuns, însă, să fie client al sistemului medical românesc, filiera privată, și nu pacient. Părinții au achitat 10.000 de lei ca micuțul să fie operat de herie inghinală, iar operația a fost făcută. Dincolo de asta, Ștefănuț nu a avut șansa de a fi și pacient, așa că în orele de după intervenția chirurgicală, s-a stins sub ochii părinților disperați, în urma unui șoc hemoragic  –  hemoragie retroperitoneală. Pe care medicii ar fi trebuit să o descopere, dar pe care, se pare că, nu au căutat-o, copilul nefiind supus unei examinări cu ecograf.

Cu un copil mort pe conștiință, spitalul Sanador a anunțat sec ca va acționa în judecată presa pentru că a relatat acest caz. Asta înseamnă că am putea fi sute de ziariști în boxa acuzaților, deși informațiile prezentate sunt reale și verificabile: Ștefănuț a murit la Sanador, iar pe raportul medicului legist scrie șoc hemoragic!  Nici un regret, nici un mesaj de condoleanțe! O imagine a dezmanizării sistemului de la care oamenii așteaptă viață!

Cu sufletele în genunchi și ochii secați de lacrimi, părinții spun că vor face tot ceea ce le stă în putință, ca nici o altă familie să nu mai treacă prin acest chin: “Ștefan este un copil pe care eu nu o să-l mai văd râzând. Cu care eu nu am să mă mai joc niciodată. Ștefan învățase să spună mami și tati. Ștefan este un copil care se juca și ne pupa și care ne iubea. (…) Ceea ce vreau eu este ca Sanador să nu mai existe ca instituție medicală în România (…) Noi mergem până la căpăt. Eu alt scop nu mai am acum. Decât să se facă dreptate pentru copilul meu și pentru alți copii care ar putea fi în situația copilului meu. Din acest moment, acesta este scopul meu.” sunt cuvintele Andreei Duță.

Cuvintele nu mai pot ajuta, acum, această familie care și-a îngropat fiul și nepotul. Timpul este singurul care le-ar putea aduce o alinare. Și acțiunea responsabilă a autorităților sesizate. În ciuda amenințărilor, Gazeta Dâmboviței va continua să relateze demersurile legale pe care le va face familia lui Ștefănuț.

Un gand despre “Un mormânt plin cu jucării! Cu care Ștefănuț s-ar fi jucat dacă era tratat ca un pacient, nu ca un client!

  • 25 octombrie 2018 at 13:50
    Permalink

    CE POT SA SPUN……………NU-I CUNOSC PE ACESTI PARINTI DECAT DIN VEDERE,DAR…………………PLANG ODATA CU EI,ESTE STRIGATOR LA CEEEEER,DRUM LIN INGERAS…………………….DE ACOLO DE SUS SA-I INTARESTI PE PARINTII TAI SI SA LE DAI PUTERE SA MEARGA MAI DEPARTE,RAZBUNANDU-TE PE ACEI CRIMINALI SI NENOROCITI,MA ROG PT.TINE INGERAS………SA NU-TI FIE FRICA,AJUTA-I TU PE PARINTII TAI SA-SI REVINA DIN SOC.MAICA DOMNULUI SA FIE ALATURI DE MAMI SI TATI SI PE TINE SA TE ODIHNEASCA IN PACE PRINTRE INGERASI.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro