SLI Dâmboviţa, despre lecţiile online: „Aproximativ 30% dintre elevii judeţului nu au acces la internet”

În judeţul Dâmboviţa există şi elevi care nu au posibilitatea de a face lecţii oline cu profesorii lor! Liderul de sindicat din învăţământul dâmboviţean, prof. Emil Poamă semnalează faptul că aproximativ 30% dintre elevii judeţului nu au acces la aceste mijloace moderne de învăţare. În opinia sa, din cauza condiţiilor materiale precare din unele familiile, există în momentul de faţă şi copii care nu dispun de un telefon performant sau de un calculator cu internet nelimitat.

 „Avem colegi, cadre didactice, care fac acest lucru, acolo unde au posibilitatea, dar se ştie că nu peste tot în judeţul acesta există posibilitatea folosirii acestor lecţii online. Cel puţin 20 – 30 % dintre elevii din judeţul Dâmboviţa nu au acces la aceste mijloace moderne de lecţii online. Chiar 30%, cred că este procentul cel mai potrivit, nu au acces la mijloacele moderne de educaţie, pentru că ştiţi foarte bine nu toate zonele judeţului sunt acoperite cu internet.

Pe de altă parte depinde şi de ce are fiecare acasă, pentru că în mod sigur nu au toţi copiii posibilitatea să aibă un telefon sau un calculator cu internet nelimitat. Situaţia este dificilă. Prin asta se face practic, am zis noi,  o discriminare, pentru că prin asta are acces la aceste mijloace moderne o anumită parte a populaţiei şi alta nu. Am informaţii că sunt şi oraşe unde copiii nu au acces la aşa ceva, nu mai discutăm de mediul rural…”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Dâmboviţa, prof. Emil Poamă.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro