Angajații Automecanica vor salarii mai mari! Se muncește pe minimul pe economie

Sindicatul de la Uzina Automecanica Moreni se află în plin proces de negociere a Contractului Colectiv de Muncă (CCM) cu conducerea societății! Liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu ne-a declarat că nu este dispus să coboare cu negocierea  sub salariul mediu  brut pe economie, aceasta fiind de fapt o prevedere mai veche a CCM ignorată cu bună știință de către administrația societății.  În condițiile în care marea majoritate a salariaților din uzina morenară muncește deja pe salariul minim pe economie, creșterea  care va fi operată  de la 1 ianuarie 2019, de data aceasta în mod diferențiat în funcție de studii,  la 2080 de lei și respectiv  2350 de lei, plecând de la 1900 de lei, pare să nu intre în calculele sindicaliștilor de la Moreni.  Nu de alta, dar salariul mediu brut pe economie, pe care domniile lor îl cer, a fost, în luna septembrie  2018, de 4.482 lei ( salariu net 2688 lei), iar în 2019 acesta urmează să crească din nou.

  • ,Noi nu cedăm sub 36%. Ne pare rău, dar s-ar putea să se lase cu urmări grave, pentru că nu ne mai putem permite să ne batem joc de salariați’’

,,La Automecanica  suntem în negociere de Contract Colectiv de Muncă (CCM). Am cerut o creștere care s-ar putea să pară mare, dar nu este mare, este o creștere de 36%, este exact acea prevedere din CCM care spune că în societatea Automecanica Moreni salariul nu poate fi mai mic decât salariul mediu brut pe economie. Deci nu facem nimic în plus față de ceea ce am semnat cu mulți ani în urmă, dar nu s-a respectat. Era mult mai bine dacă, în fiecare an, creșterile acestea se făceau cu simț de măsură și astăzi nu mai era nevoie să ne ducem la 36%. Noi nu cedăm sub 36%. Ne pare rău, dar s-ar putea să se lase cu urmări grave, pentru că nu ne mai putem permite să ne batem joc de salariați’’, ne-a semnalat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu. Prin urmări grave, președintele de sindicat de la Moreni  ne-a lăsat să înțelegem că s-ar putea să fie vorba de anumite plecări din societate, dar nu de salariați, ci de directori! ,,Și așa suntem în instanță, pentru că nu am oprit acțiunea pe tema salarizării, dar se va lăsa cu plecări. Pleacă cei care sunt responsabili, adică directorii. Ne-am bătut joc destul de salariații din industria de apărare care au rezistat, au stat aici și s-au sacrificat pentru că lucrează încă în condiții vitrege, de frig și multe altele din cauza lipsei de investiții majore’’, a comentat  liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro