FREE YOUR MIND- Un nou proiect marca ERASMUS+ la Liceul „Voievodul Mircea”, Târgovişte

Dacă vacanţa mare presupune odihnă şi relaxare în urma unui an şcolar intens, pentru liceul târgoviştean „Voievodul Mircea”, ea debutează în forţă prin implicarea într-un nou proiect, marca ERASMUS+. Coordonat de agenţia naţională din Croaţia, proiectul Free your mind ! (Deschide-ţi mintea!) face parte din cadrul schimburilor de tineret fiind primul proiect de acest gen în care este implicat liceul  „Voievodul Mircea”. Schimburile de tineri (youth exchanges) sunt activităţi ce le permit grupurilor de tineri din diferite țări să se întâlnească, să locuiască împreună și să lucreze la proiecte comune pe perioade scurte de timp.

Desfăşurat în perioada 18 – 28 iunie, în capitala Zagreb, proiectul reuneşte 48 de participanţi (câte zece tineri şi doi lideri de grup) din Croaţia, România, Germania şi Polonia. Scopul proiectului este de a explora modul în care se formează stereotipurile şi prejudecăţile şi impactul negativ pe care acestea le au asupra celor din jur. Printre activităţile ce urmează a fi desfăşurate în cadrul atelierelor de lucru se numără analiza fenomenului de hărţuire (bullying), diversele forme ale discriminării, ameninţările online, discursul instigator la ură, dar şi întâlniri cu grupurile vulnerabile din comunitate. Pe parcursul celor nouă zile de activităţi, tinerii liceeni vor interacţiona cu colegi din alte trei ţări europene, vor lucra în echipe interculturale şi îşi vor perfecţiona exprimarea în limba engleză. Înainte de plecare, George, unul dintre cei zece liceeni târgovişteni selectaţi pentru a lua parte în proiect,  ne-a împărtăşit gândurile sale :

Va fi prima mea plecare în cadrul unui proiect şi pot spune că am ceva emoţii, dar un lucru este sigur ! Că mă voi distra şi sunt convins că workshop-urile din Croaţia vor fi de departe cea mai frumoasă experienţă în cadrul liceului, având în vedere că urmează plecarea la facultate. ” (George, 18 ani, elev al liceului „Voievodul Mircea”).

Grupul de elevi va fi însoţit de către doi lideri de grup, doamnele profesoare Daniela Ionescu, coordonatoarea proiectului, şi domnişoara profesoară Francesca Coşoveanu.

Anul şcolar ce se încheie a fost unul deosebit de prolific pentru liceul „Voievodul Mircea”, acestuia fiindu-i decernat titlul de „Școală-ambasador a Parlamentului European”, dar şi Certificatul de Şcoală Europeană, distincţie obtinută de unitatea şcolară pentru a treia oară consecutiv, ca formă de recunoaştere pentru performanţele deosebite în activitatea de cooperare europeană.

 

Mihaela STĂNCESCU, responsabil Diseminare

 


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro