DÂMBOVIȚA Covid-19: Distanţarea socială dintre salariaţi în timpul lucrului, o problemă reală a agenților economici

Probleme cu distanţarea socială dintre salariaţii care lucrează în sectorul industrial! Starea de urgenţă generată de pandemia COVID 19 impune respectarea unor reguli stricte de igienă, dar şi de distanţare socială între oameni, fie că aceştia se află pe stradă, la magazin sau la locul de muncă. Potrivit preşedintelui Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu, respectarea distanţei minime  dintre angajaţi reprezintă în momentul de faţă principalul neajuns din cadrul unităţilor de producţie care nu şi-au încetat activitatea în această perioadă critică pentru ţară. Ba dimpotrivă, în industrie se lucrează de zor pentru onorarea contractelor. În cadrul acestor societăţi s-au dispus măsuri speciale de distanţare socială… între angajaţi.

 „Trebuie să facem tot posibilul să asigurăm o distanţare socială, să găsim soluţii ca oamenii să nu stea foarte mult în contact unii cu alţii. Am analizat şi am constatat că avem mici probeme pe care încercăm să le rezolvăm cât putem de repede. Am discutat deja la Cromsteel vizavi de modalitatea de schimbare a oamenilor la vestiare, unde în momente limită, pe perioade scurte de timp, avem aglomerări de oameni. Am hotărât, spre exemplu, ca unele persoane să lucreze pe un program de 12 h cu 24 ha şi să vină puţin mai devreme să nu se întâlnească la vestiar cu cei care încep programul la ora 7.00. În altă secţie am stabilit să înceapă puţin mai târziu şi să plece mai târziu cu o jumătate de oră tocmai pentru ca să nu existe foarte multe persoane în acelaşi timp la vestiar.

De asemenea s-a stabilit ca pe partea de mecanici mentenanţă să se schimbe direct la locul de muncă şi s-au asigurat condiţii ca omul să nu se mai ducă la zona comună de vestiare şi să-şi lase în zona de lucru hainele de acasă şi să se schimbe acolo. S-au asigurat peste tot materiale de dezinfecţie pe bază de clor şi alcool. Oamenii să ştiţi că în mare parte sunt conştienţi, pentru că sunt foarte atenţi. În mare parte, regulile acestea instituite de autorităţi se respectă, nu trebuie să se intervină cu mijloace coercitive, cel puţin până acum. Se lucrează peste tot, la Cromsteel, la UPET, la Quadra, la Oţelinox...”, a declarat preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro