Petre Ionel, pledoarie în favoarea presei locale în contextul crizei coronavirusului

Lipsa de informare ucide!

“Câinele de pază al societății” este trimis “la coteț” de către Ministrul liberal, Marcel Vela! Jurnaliștii, singurii care informează populația, în această perioadă de cenzură absolută din partea autorităților, sunt amenințați cu dosare penale de către cel care le recomandă primărilor să facă “dezinsecție” în scările de bloc. Presa a trecut cu vederea toate greșelile și s-a axat pe informarea corectă a oamenilor, în timp ce mai marii “specialiști” se ocupă doar să amenințe și să arunce cu noroi.

Prin situația de la Suceava s-a demonstrat clar că lipsa de informare ucide, însă autoritățile nu s-au învățat minte și persistă în erori. Continuă să bage pumnul în gură mass-mediei, cu care duce o luptă inexplicabilă. Jurnaliștii nu au devenit muți în fața lor, ba din contră, vocea cu care reprezintă opinia publică a devenit mult mai puternică!
Se chinuie să facă rost de informații, își riscă sănătatea pentru că autoritățile sunt depășite de situație și își dau interesul doar pentru a ascunde situația reală în care a afundat coronavirusul și țara noastră.

Eu va pun urmatoarea intrebare: dacă presa națională se confruntă cu aceste amenințări, ce se întâmplă cu jurnaliștii locali/regionali? Ei nu au pe cine “să tragă la răspundere”. Liderii locali stau ascunși. Oare trimit astfel de amenințări prin săgeți din spatele ușilor închise? Curaj! Haideți să dăm cărțile pe față și să-i arătăm exact așa cum sunt pe cei care ne reprezintă!

Împreună sunteți mai puternici!

Petre Ionel, președințe ALDE Dâmbovița

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro