Clubul Chindia, schimb de replici cu liberalii târgovișteni! Ce spune despre interzicerea accesului unor suporteri

AFC Chindia Târgoviște a intrat în contre cu PNL Târgoviște. Clubul a răspuns, printr-un comunicat de presă, după ce liberalii au făcut mai multe acuzații după partida Chindia – Viitorul. Acuzațiile se referă, în principal, la faptul că mai mulți târgovișteni nu au fost lăsați să intre la meci îmbrăcați în tricouri pe care aveau un mesaj de protest referitor la chestiunea stadionului târgoviștean: „Vrem stadion nou! Targoviștea merită! Respectați-vă promisiunile!”

“Un grup format din peste 30 de suporteri targovișteni, toți plătitori de bilete și care au ajuns la Ploiești pe propria cheltuială, a fost ținut de jandarmi la poarta stadionului, la solicitarea expresă a unui reprezentant al clubului organizator, F.C Chindia, dl. Dragos Clipea.

Explicația a fost aceea că suporterii purtau tricouri inscripționate cu mesajul „Vrem stadion nou! Targoviștea merită! Respectați-vă promisiunile!” , fapt ce ar fi deranjat în opinia reprezentantului clubului organizator, șefii Primăriei Targoviște.  Aceiași care le alimentează bugetul din bani publici, din care își încasează și salariile.

Din cei 34 de suporteri, doar 9 au reușit să intre pe stadion pana la intervenția dl. Clipea și a jandarmilor.” se arată într-un comunicat PNL Târgoviște, emis, ieri, 22 iulie. Textul integral AICI.

AFC Chindia Târgoviște a răspuns, astăzi, că a luat decizia de a nu permite accesul celor cu tricouri inscripționate pentru că regulamentul activității fotbalistice interzice trasmiterea de mesaje politice sau organizarea de acțiuni politice la evenimente sportive. 

“AFC Chindia Târgoviște mulțumește tuturor suporterilor care au susținut echipa și au creat o atmosferă fantastică la meciul din 19 iulie, de la Ploiești, disputat în compania echipei FC Viitorul. Pentru buna desfășurare a jocurilor viitoare pe care echipa noastră le va susține la Ploiești, recomandăm ca fanii să își achiziționeze biletele din timp, să respecte locul, sectorul și tribuna înscrise pe tichete și să sosească la stadion cu cel puțin 30 de minute înaintea fluierului de start, astfel încât accesul să se facă în mod civilizat, conform ROAF și în condiții depline de ordine și siguranță.
Totodată, ne cerem scuze față de suporterii care nu au avut acces pe stadion, la primul joc al echipei noastre pe “Ilie Oană”. Numărul spectatorilor veniți să îi susțină pe băieți a depășit estimările noastre și ale comandamentului de organizare a jocului. Îi asigurăm pe suporteri că aspectele negative nu se vor mai repeta la meciurile viitoare de la Ploiești.
Deoarece la jocul cu Viitorul, suporteri aparținând unui grup politic târgoviștean, echipați cu tricouri inscripționate, doreau să intre pe stadion cu intenția de a transmite mesaje politice sau chiar de a desfășura o acțiune politică, conducerea clubului împreună cu Brigada Mobilă de Jandarmi Prahova și cu Responsabilul cu Ordinea și Siguranța au luat decizia de a nu le permite accesul, respectând astfel prevederile art. 56, alin. 4 lit. m din Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (“Promovarea prin orice mijloace a unor mesaje politice sau desfășurarea altor acțiuni politice în incinta sau în imediata vecinătate a stadionului este strict interzisă înainte, în timpul și după joc”).
Susținem, ca de altfel toți suporterii de bună credință, reabilitarea stadionului Eugen Popescu, lucrare care a și început, dar ne dezicem total de folosirea numelui clubului nostru în asemenea acțiuni politice, care sunt în contradicție cu ROAF și cu spiritul de fair-play. Hai Chindia!

Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro