Viorica Dăncilă, în cursa pentru Cotroceni. Premierul, desemnat candidatul partidului

Biroul Permanent Național al PSD  și Comitetul Executiv Național au decis, astăzi, susținerea președintelui partidului, Viorica Dăncilă, pentru o candidatură la președinția României.  În PSD este o cutumă ca premierul în funcție să fi și candidatul PSD pentru Palatul Cotroceni.

Dăncilă se va lupta cu președintele în funție, Klaus Iohannis, dar și cu candidatul USR – PLUS, Dan Barna.

Președintele PSD Dâmbovița, europarlamentarul Rovana Plumb, a susținut în BPN și CExN, candidatura premierului Dăncilă, alături de majoritatea colegilor. De altfel, Organizația PSD Dâmbovița, printr-un vot în unanimitate în Comitetul Executiv Județean, a susținut și candidatura Vioricăi Dăncilă la conducerea partidului.  Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, au fost singurii care au votat în Comitetul Executiv împotriva desemnării Vioricăi Dăncilă drept candidat PSD la alegerile prezidențiale.

Conform unor sondaje prezentate, astăzi, în forurile partidului, PSD ar fi recuperat câteva procente importante în ultimele două luni, fiind la numai 2% distanță de USR – PLUS. “Mulțumesc colegilor din Comitetul Executiv pentru puternica susținere arătată astăzi. Am demonstrat că pot fi premierul tuturor românilor și am încredere că pot fi și președintele de care această țară are nevoie.

Ura și dezbinarea nu ne vor duce înainte, iar din vendete politice și jocuri de imagine sterile românii nu câștigă nimic. Nici din pasivitate sau agresivitate. România nu are nevoie de un președinte care își amintește de misiunea sa doar în campanie, o dată la cinci ani.

România are nevoie de consens și dialog real, de construcție și stabilitate, are nevoie de un președinte care își iubește țara și care luptă pentru mai bine. “a scris Dăncilă pe pagina sa de facebook.

Astăzi, PSD a decis, și la nivel central, că “rufele murdare” se vor spăla doar în familia social democrată. Membrii, care vor mai face declarații publice ce vor avea ca efect probleme de imagine ale partidului, vor fi sancționați. O decizie similară a fost luată și de BPJ al PSD Dâmbovița săptămâna trecută. 

Pe 3 august, PSD se va reuni într-un Congres pentru stabilirea candidatului la președinția României, conform statutului partidului. Până pe 3 august, social democrații așteaptă răspunsuri oficiale și de la alte formațiuni politice cu privire la  susținerea candidatului PSD.

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și pe 24 noiembrie, al doilea tur.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro