Protest liberal pe stadionul Ilie Oană pentru “decăderea municipiului Targoviște la vechiul statut de raion al  Regiunii Ploiești”

Liberalii târgovișteni au dus protestul “Vrem stadion” pe arena din Ploiești unde s-a desfășurat partida Chindia Târgoviște – Viitorul Constanța. PNL Târgoviște acuză, însă, clubul că a cerut jandarmilor ploieșteni să le îngradească accesul pe stadion.

PNL Targoviște aduce la cunoștință opiniei publice un incident rușinos, un abuz incalificabil generat de conducerea Primăriei, cu puțin timp înaintea fluierului de debut al partidei de fotbal de la Ploiești, dintre F.C Chindia, în calitate de gazdă și F.C Viitorul, contand pentru etapa a II-a a campionatului din prima ligă.

VEZIși: Chindia nu a putut obține niciun punct în meciul cu Viitorul, chiar dacă meciul a fost echilibrat

Un grup format din peste 30 de suporteri targovișteni, toți plătitori de bilete și care au ajuns la Ploiești pe propria cheltuială, a fost ținut de jandarmi la poarta stadionului, la solicitarea expresă a unui reprezentant al clubului organizator, F.C Chindia, dl. Dragos Clipea.

Explicația a fost aceea că suporterii purtau tricouri inscripționate cu mesajul „Vrem stadion nou! Targoviștea merită! Respectați-vă promisiunile !” , fapt ce ar fi deranjat în opinia reprezentantului clubului organizator, șefii Primăriei Targoviște.  Aceiași care le alimentează bugetul din bani publici, din care își încasează și salariile.

Din cei 34 de suporteri, doar 9 au reușit să intre pe stadion pana la intervenția dl. Clipea și a jandarmilor.” se arată într-un comunicat al Organizației PNL Târgoviște.

Liberalii solicită explicații despre motivele care au stat la baza interdicției de a purta tricourile-protest:

PNL Targoviște condamnă cu fermitate astfel de practici și le supune oprobiului public. Având în  vedere că, în procent de 95 % F.C Chindia este susținută financiar din fonduri publice, că este un bun și o emblemă a orașului, transparența decizională , inclusiv privind modul de cheltuire a banilor sunt obligatorii. În consecință, PNL Targoviste solicită public un răspuns clar la următoarele întrebări :

  • Cine a dat ordin ca grupului de suporteri, „vinovat” doar pentru că a dorit să transmită un mesaj, să-i fie interzis accesul pe stadion?
  • Pe ce considerente legale s-a cerut intervenția jandarmilor, din moment ce grupul de suporteri s-a comportat absolut civilizat?
  • Are cineva suficient curaj să își asume acest act de cenzură de o gravitate fără precedent în ultimii ani?

PNL Targoviște constată cu amărăciune că, după ce principalele instituții publice deconcentrate au fost subordonate direcțiilor regionale de la Ploiești, pană și echipa de fotbal fanion a județului a ajuns să joace meciurile de acasă pe terenul „gazărilor”, întregind imaginea dezolantă a decăderii municipiului Targoviște la vechiul statut de raion al  Regiunii Ploiești.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro