Aprobat de Bănicioiu, aparatul de radiologie al Spitalului Găești a dispărut!

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, s-a aflat, astăzi, la Găești, unde s-a întâlnit cu directorul spitalului din localitate, Cristina Seltea, șeful compartimentului administrativ, Carmen Niță, precum și cu primarul orașului, Gheorghe Grigore. Bănicioiu a venit în județ pentru inaugurarea sediului organizației Pro România Moreni, dar a vrut să viziteze și unitatea medicală din Găești, care a derulat un proiect de investiții în perioada în care era ministru. Alaturi de fostul ministru au fost Georgică Dumitru și Cristina Sima din echipa de coordonare județeană a Pro România.

La Găești, Bănicioiu a aflat că una din problemele pe care, teoretic, le rezolvase când era ministru, este încă de actualitate. Aparatul RX pentru radiologii are mai mult de 20 de ani, funcționarea lui fiind o chestiune de noroc. Dar și o cheltuială uriașă. În 2017, 40.000 de lei s-au dus pe reparații.  Conform reprezentaților spitalului Găești, în mandatul de ministru, Bănicioiu ar fi aprobat o finanțare de  120.000 de euro pentru achiziționarea unui aparat nou la Spitalul din Găești. Achiziția nu s-a mai făcut cu Bănicioiu la conducerea ministerului, iar la Găești nu a mai ajuns nici un aparat. Medicii de aici, spun că, în perioada când ei așteptau aparatura, un aparat similar, de aceeași valoare cu cel promis Găeștiului, a ajuns în spitalul din Pucioasa. În replică, fostul ministru a sugerat că astfel de investiții se mai redistribuie și pe plan local, dar este posibil ca aparatul de la Pucioasa să fie altul, în perioada respectivă fiind aprobate mai multe investiții în județ.

 

Carmen Niță: Ne-ați spus că, în urma vizitei dumneavoastră, există în buzunarul “cuiva” aprobarea achiziționarii aparatului de radilogie pentru spitalul Găești, în valoare de 120 000 de euro. La noi nu a ajuns nici aprobarea dumneavoastră, nici aparatul. Între timp am înțeles că un alt spital din județ a primit un aparat. Nu știu dacă era al nostru.

Nicolae Bănicioui: Dar ce spital a primit?

Carmen Niță: Pucioasa.

Nicolae Bănicioiu: La Pucioasa am dat mai multe… din câte știu eu

Carmen Niță: Noi am vrea să găsim acea aprobare.

Petre Rusu, radiolog: L-au depozitat și nici nu este folosit. Nu am fost personal acolo, dar așa mi spus…

Ion Untărescu, viceprimar, (n.r. glumind): Eu cred că l-a avut în buzunarul de la pantaloni  și l-a dat la spălat.

Nicolae Bănicioiu: Nu întotdeauna sunt de vină bucureștenii. Sunt de vină și dâmbovițenii. Că le mai redistribuie pe aici…

 

Bănicioiu a mai vizitat spitalul din Găești în 2014. Organizată de PSD, vizita de atunci l-a pus în situații ridicole. Un sobor de preoți i-a cântat la sosire Bine ați venit!, iar lucrarea pe care fusese chemat să o inaugureze era de fapt o lucrare parțială. Fără festivismul de acum câțiva ani, Bănicioiu a părut, astăzi, mai relaxat, rămânând la o discuție și o cafea cu reprezentanții unității medicale, cărora le-a promis ca va iniția câteva propuneri legislative în urma sugestiilor acestora. Din mai 2018, Nicolae Bănicioiu este deputat în grupul independenților.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro