2 elevi din Pucioasa, printre câștigătorii Concursului Național de Educație Ecologică Școala Zero Waste ediția 2018

Distribuie:

Cei mai buni elevi din primele 13 școli clasate în concursul Școala Zero Waste 2018 au câștigat participarea în tabăra Zero Waste Summer Camp, organizată în perioada 22-26 August la Căsoaia, în județul Arad. Proiectul a fost realizat cu susținerea Continental Anvelope Timișoara, partener tradițional și împreună cu Lidl.

Fiecare școală participantă de la secțiunea I-IV (Școala Gimnazială “Ion I. Graure”, Bălteni, Județul Olt, Școala Gimnazială “Mihai Viteazul”, Craiova, Județul Dolj, Școala Gimnazială Nr 4 “Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa, Județul Dâmbovița, Școala Gimnazială “Ion Luca Caragiale”, Tulcea, Județul Tulcea, Școala Gimnazială “Alexandra Nechita”,Județul Vaslui, Școala Gimnazială “Domino Servite”, Voiteg, Județul Timiș) și de la sectiunea V-VIII (Școala Gimnazială “Ion I. Graure”, Bălteni, Județul Olt, Liceul cu program sportiv Botosani, Județul Botoșani, Școala Gimnazială “Sfântul Dumitru”, Craiova, Județul Dolj, Școala Gimnazială Nr. 1. Pericei, Județul Sălaj, Scoala Gimnazială Nr 1, Satu Mare, Județul Suceava, Liceul Tehnologic Bîlteni, Structura Școala Gimnazială Nr.1, Peșteana-Jiu Bîlteni, Județul Gorj, Școala Gimnazială Nr 4 “Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa, Județul Dâmbovița) și-a desemnat 5 respectiv 6  reprezentanți pentru a învăța mai multe despre protecția mediului, conceptul zero waste – fără deșeuri, economisirea resurselor, efectele poluării, dar mai ales pentru a-și dezvolta abilități care să le permită organizarea în școală de evenimente și proiecte ecologice și nu numai. Toți elevii participanți au devenit astfel Ambasadori Zero Waste în școala lor.

 

Cei 75 de elevi participanti a primit un mic kit pentru a-i ajuta să adopte un stil de viață prietenos cu natura și pentru a le inspira dorința de a ieși din casă și de a explora. Un rucsac pentru drumeții (sau pentru școală), un sac de dormit și un set cu farfurie, tacâmuri și pahar de aluminiu au fost doar primul pas. Atelierele de supraviețuire și orientare în natură, drumeția și sumedenia de animale și plante întâlnite în drum și prezentate de biologii care i-au însoțit au contribuit la creșterea interesului față de natură și fată de protejarea ei.

 

În cele 4 zile de tabără, elevii au împletit atelierele și sesiunile de educație ecologică cu jocuri de dezvoltare personală și de exprimare prin care organizatorii au urmărit dezvoltarea abilităților de organizare și lucru în echipă precum și îmbogățirea bagajului de informații și cunoștințe privind protecția mediului și sustenabilitatea. „Conceptul Rethink și companii cu impact pozitiv asupra planetei”, „Animale pe cale de dispariie”, „Poluarea apelor și ce măsuri putem lua fiecare dintre noi”, „Atelier de purificare a apei”, „Ce fac Rangerii Juniori” , „Tablouri vivante”, „Treasure Hunt – take only pictures” sunt doar câteva dintre activitățile care i-au ținut ocupați pe elevii Școala Zero Waste.

Ediția 2018 a taberei a pus accent pe dezvoltarea de abilități și aptitudini. Atenția, viteza de reacție, comunicarea eficientă, formarea echipei și munca în echipă, dezvoltarea de strategii, rezolvarea de probleme și organizarea de proiecte au fost toate dezvoltate pe parcursul a numeroase jocuri și ateliere ținând însă cont de categoriile de vârstă ale participanților, I-IV sau V-VIII.

 

O altă secțiune importantă din agenda taberei a fost Global Village – prezentări interactive ale orașelor, județelor și școlilor participanților prin dans, teatru, cântec, poezie, proiecții și produse tradiționale.

 

Elevii câștigători ai Concursului Național Școala Zero Waste ediția 2018 sunt cei care s-au remarcat în mod deosebit pe durata taberei ca lideri și oameni de acțiune.

 

SECȚIUNEA CLASELE 1-4

Premiul 1 – laptop

Simina Bușe – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Craiova

 

Premiul 2 – biciclete

Robert Petrov – Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, Tulcea

Carla Claudia Scântei – Școala Gimnazială “Alexandra Nechita”, Vaslui

 

Premiul 3 – tablete

David Lupu – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Craiova

Miriana Șerban – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Craiova

Andrei Șapoval – Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, Tulcea

 

Mentiuni – trotinete

Ioana Buzatu – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Craiova

Maria Ioana Gogioiu Școala Gimnazială Nr. 4 ”Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa, Dâmbovița

David Cocea – Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, Tulcea

Eduard Grosoș – Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, Tulcea

Ștefan Amir Găitan – Școala Gimnazială “Alexandra Nechita”, Vaslui

 

SECȚIUNEA CLASELE 5-8

Premiul 1 – laptop

Alin Cristian Ștefan – Liceul cu Program Sportiv, Botoșani

 

Premiul 2 – biciclete

Mihai Haralamb – Liceul cu Program Sportiv, Botoșani

Dorin Florin Bandas – Școala Gimnazială  Nr. 1, Satu Mare, Suceava

 

Premiul 3 – tablete

Maria Ioniță – Școala Gimnazială ”Sf. Dumitru”, Craiova

Giulia Fudulache – Liceul Tehnologic Bîlteni, Structura Școala Gimnazială Nr.1, Peșteana-Jiu Bîlteni, Județul Gorj

Mihai Cosmin Tomșa – Școala Gimnazială  Nr. 1, Satu Mare, Suceava

 

Mentiuni – trotinete

Gabriela Ștefan – Liceul cu Program Sportiv, Botoșani

Anamaria Evelina Șuian – Școala Gimnazială  Nr. 1, Satu Mare, Suceava

Alexandru Gherasim – Liceul cu Program Sportiv, Botoșani

Fabian BasangeacȘcoala Gimnazială Nr. 4 ”Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa, Dâmbovița

Cătălina Dascălu – Liceul cu Program Sportiv, Botoșani

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro