Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

„Atenţie! E viaţa ta!” – final cu surprize

Studenţii implicaţi în acest proiect educativ au fost astăzi luaţi prin surprindere, dar au făcut faţă cu brio provocărilor.
Astăzi s-a încheiat proiectul Poliţiei de Proximitate Târgovişte, în parteneriat cu Facultatea de Drept şi Ştiinţe Social-Politice, coordonat de agent şef principal de poliţie Victor Bucuroiu. „Atenţie! E viaţa ta!” s-a desfăşurat la Şcoala „Mihai Viteazul” din Târgovişte, unde elevii au participat la mai multe lecţii interactive pe subiecte de actualitate, privind fenomene sociale îngrijorătoare, precum traficul de persoane. 13 studenţi de la Facultatea de Drept, îndrumaţi de lect. univ. dr. Olivian Mastacan au fost cei care au încercat pe parcursul acestui an şcolar să le deschidă ochii celor mici asupra pericolelor din jurul lor.
Tot ei au fost astăzi luaţi prin surprindere cu o evaluare neanunţată a întregii activităţi şi au arătat că merită diplomele pe care conducerea şcolii şi partenerii din proiect le-au pregătit pentru a le răsplăti eforturile. „Ne-am descurcat bine şi cred că am reuşit prin acest proiect să prevenim cumva posibile întâmplări nefericite. Proiectul a fost un lucru bun pentru elevi, mai mult decât pentru noi”, crede Magda Lăzărescu, studentă în anul II la Facultatea de Drept. „Aceste activităţi mi-au dezvoltat capacitatea de a socializa şi a empatiza. Ca echipă, cred că am reuşit să facem treabă bună. A fost o experienţă plăcută şi mi-ar plăcea să continue”, a adăugat Mihaela Homeghiu, studentă şi ea în anul II la Facultatea de Drept.
Elevii au răspuns astăzi la întrebările adresate de stundeţi, arătând că au învăţat ceva în urma întâlnirilor desfăşurate şi că sunt mai pregătiţi pentru viaţă.

Astăzi s-a încheiat proiectul Poliţiei de Proximitate Târgovişte, în parteneriat cu Facultatea de Drept şi Ştiinţe Social-Politice, coordonat de agent şef principal de poliţie Victor Bucuroiu. „Atenţie! E viaţa ta!” s-a desfăşurat la Şcoala „Mihai Viteazul” din Târgovişte, unde elevii au participat la mai multe lecţii interactive pe subiecte de actualitate, privind fenomene sociale îngrijorătoare, precum traficul de persoane.

În săptămâna „Şcoala Altfel”, elevii de la „Voievodul Mircea” au ales să se informeze

O parte dintre elevii liceului au participat astăzi la două ore de discuţii despre violenţa în şcoală şi traficul de persoane.
Activităţile au fost desfăşurate de Poliţia Municipiului Târgovişte, Universitatea Valahia Târgovişte şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, instituţii partenere în campanii de prevenire a acestor fenomene sociale actuale. În faţa elevilor au veni tVeronica Ruban, Drăgălina Boaghie, Daniela Dălae şi Roxana Bălănică, studente ale Facultăţii de Drept din Târgovişte, cele care au condus discuţiile pe aspectele importante ale temelor propuse. LA nivelul şcolii au fost derulate mai multe proiecte pe tema violenţei. “Nu am avut probleme în şcoală sau cazuri deosebite. Elevii s-au arătat mereu interesaţi şi au participat voluntar la activităţile desfăşurate”, a explicat pro. Veronica Oprea, director adjunct al Grupului Şcolar “Voievodul Mircea” Târgovişte.
Cele două întâlniri s-au încadrat în programul „Şcoala Altfel”, elevii instituţiei de învăţământ având de ales între o serie de activităţi, care mai de care mai atractive: concursuri sportive, vizionare de filme, vizite la obiectivele turistice, excursii, curs de dans modern, curs de gătit, curs de caligrafie, atelier de pictură etc.

 

 

 

 

 O parte dintre elevii liceului au participat astăzi la două ore de discuţii despre violenţa în şcoală şi traficul de persoane.