ortooxacell kiss2022.gif Flax

Oră de dirigenţie la penitenciar. Vezi ce au învăţat elevii!

dincolo_de_aparente_24mai

Elevii clasei a VII-a, prof. diriginte Denisa Erculescu, de la Şcoala cu clasele I-VIII “Mihai Viteazul“ din Târgovişte au desfăşurat ora de dirigenţie vineri, 24 mai, într-un alt loc decât şcoala : Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni. Aici i-au cunoscut şi au stat de vorbă cu Raluca – de 30 ani, George – de 25 ani şi Florinel – de 25 ani.

2012- anul violenţei în unităţile şcolare din Târgovişte! Vezi ce incidente au avut loc

violenta_scoli_13691100

Anul trecut, unităţile şcolare din municipiu s-au confruntat cu situaţii violente grave, în care au fost implicaţi atât copii, căt şi părinţii acestora. În lipsa pazei, a bunului simţ, dar şi cu “aportul” directorilor de şcoli, care, de frica pierderii scaunului, nu aplică procedurile din regulamentele de ordine interioară, şcoala târgovişteană se transformă într-o sală … Citește mai mult

Campanie în rândul liceenilor: „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor!” Poliţiştii vă provoacă la concurs!

În ultimul timp, tot mai multe cazuri de violenţă au fost semnalate în liceele din întreaga ţară. Deşi în cadrul unui studiu  pe bază de chestionar, realizat la nivel naţional, în rândul elevilor de liceu, a reieşit faptul că, în viziunea liceenilor mediul şcolar este apreciat a fi unul caracterizat de siguranţă, totuşi, mulţi dintre … Citește mai mult

Elevii dâmboviţeni vor pătrunde şi anul acesta în lumea penitenciarelor

Tinerii vor cunoaşte poveştile de viaţă ale unor deţinuţi şi vor învăţa din greşelile lor.

Tinerii dâmboviţeni militează pentru pace şi unitate!

Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine Târgovişte și Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște în parteneriat cu What s Up Youth (WupY) Association lansează campania „Cultură pentru Pace”. În cadrul campaniei, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Păcii, în mai multe state din lume se vor organiza astăzi activităţi culturale pentru tineri.

„Atenţie! E viaţa ta!” – final cu surprize

Studenţii implicaţi în acest proiect educativ au fost astăzi luaţi prin surprindere, dar au făcut faţă cu brio provocărilor.
Astăzi s-a încheiat proiectul Poliţiei de Proximitate Târgovişte, în parteneriat cu Facultatea de Drept şi Ştiinţe Social-Politice, coordonat de agent şef principal de poliţie Victor Bucuroiu. „Atenţie! E viaţa ta!” s-a desfăşurat la Şcoala „Mihai Viteazul” din Târgovişte, unde elevii au participat la mai multe lecţii interactive pe subiecte de actualitate, privind fenomene sociale îngrijorătoare, precum traficul de persoane. 13 studenţi de la Facultatea de Drept, îndrumaţi de lect. univ. dr. Olivian Mastacan au fost cei care au încercat pe parcursul acestui an şcolar să le deschidă ochii celor mici asupra pericolelor din jurul lor.
Tot ei au fost astăzi luaţi prin surprindere cu o evaluare neanunţată a întregii activităţi şi au arătat că merită diplomele pe care conducerea şcolii şi partenerii din proiect le-au pregătit pentru a le răsplăti eforturile. „Ne-am descurcat bine şi cred că am reuşit prin acest proiect să prevenim cumva posibile întâmplări nefericite. Proiectul a fost un lucru bun pentru elevi, mai mult decât pentru noi”, crede Magda Lăzărescu, studentă în anul II la Facultatea de Drept. „Aceste activităţi mi-au dezvoltat capacitatea de a socializa şi a empatiza. Ca echipă, cred că am reuşit să facem treabă bună. A fost o experienţă plăcută şi mi-ar plăcea să continue”, a adăugat Mihaela Homeghiu, studentă şi ea în anul II la Facultatea de Drept.
Elevii au răspuns astăzi la întrebările adresate de stundeţi, arătând că au învăţat ceva în urma întâlnirilor desfăşurate şi că sunt mai pregătiţi pentru viaţă.

Astăzi s-a încheiat proiectul Poliţiei de Proximitate Târgovişte, în parteneriat cu Facultatea de Drept şi Ştiinţe Social-Politice, coordonat de agent şef principal de poliţie Victor Bucuroiu. „Atenţie! E viaţa ta!” s-a desfăşurat la Şcoala „Mihai Viteazul” din Târgovişte, unde elevii au participat la mai multe lecţii interactive pe subiecte de actualitate, privind fenomene sociale îngrijorătoare, precum traficul de persoane.

În săptămâna „Şcoala Altfel”, elevii de la „Voievodul Mircea” au ales să se informeze

O parte dintre elevii liceului au participat astăzi la două ore de discuţii despre violenţa în şcoală şi traficul de persoane.
Activităţile au fost desfăşurate de Poliţia Municipiului Târgovişte, Universitatea Valahia Târgovişte şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, instituţii partenere în campanii de prevenire a acestor fenomene sociale actuale. În faţa elevilor au veni tVeronica Ruban, Drăgălina Boaghie, Daniela Dălae şi Roxana Bălănică, studente ale Facultăţii de Drept din Târgovişte, cele care au condus discuţiile pe aspectele importante ale temelor propuse. LA nivelul şcolii au fost derulate mai multe proiecte pe tema violenţei. “Nu am avut probleme în şcoală sau cazuri deosebite. Elevii s-au arătat mereu interesaţi şi au participat voluntar la activităţile desfăşurate”, a explicat pro. Veronica Oprea, director adjunct al Grupului Şcolar “Voievodul Mircea” Târgovişte.
Cele două întâlniri s-au încadrat în programul „Şcoala Altfel”, elevii instituţiei de învăţământ având de ales între o serie de activităţi, care mai de care mai atractive: concursuri sportive, vizionare de filme, vizite la obiectivele turistice, excursii, curs de dans modern, curs de gătit, curs de caligrafie, atelier de pictură etc.

 

 

 

 

 O parte dintre elevii liceului au participat astăzi la două ore de discuţii despre violenţa în şcoală şi traficul de persoane.