ortooxacell kiss2022.gif Flax

2012- anul violenţei în unităţile şcolare din Târgovişte! Vezi ce incidente au avut loc

Anul trecut, unităţile şcolare din municipiu s-au confruntat cu situaţii violente grave, în care au fost implicaţi atât copii, căt şi părinţii acestora. În lipsa pazei, a bunului simţ, dar şi cu “aportul” directorilor de şcoli, care, de frica pierderii scaunului, nu aplică procedurile din regulamentele de ordine interioară, şcoala târgovişteană se transformă într-o sală de lupte. Iată cele mai grave situaţii petrecute în incinta şcolilor din municipiul în 2012. 

 

În noiembrie 2012, un elev de 14 ani de la Şcoala Grigore Alexandrescu din Targoviste a ajuns, la spital, dupa ce s-a luat la bataie cu un coleg, în timpul pauzei, în curtea şcolii.
Băiatul a fost lovit cu pumnul în zona feţei de către un coleg, tot de 14 ani. Directoarea şcolii l-a dus pe cel lovit la Spitalul Judeţean Târgovişte, unde medicii i-au acordat primele îngrijiri medicale şi au spus că lovitura a provocat un hematom în zona ochiului, dar vederea elevului nu a fost pusă în pericol.

 

 

Tatăl unui elev de la Colegiul “Ienăchiţă Văcărescu”, din Târgovişte, a bătut, chiar în timpul orelor, un coleg al copilului său, tot în noiembrie 2012. Totul s-a întâmplat înainte ca profesoara de educaţie plastică să ajungă la clasă.Părintele agresor şi-a motivat gestul prin răzbunare, copilul său fiind, la rându-i, bătut de elevul care a fost de data aceasta victimă. Colegiul “Ienăchiţă Văcărescu” este cotat ca unul dintre cele mai bune unităţi şcolare din Târgovişte, iar clasa din care fac parte cei doi elevi implicaţi în conflictul de miercuri este cunoscută şi pentru părinţii copiilor, persoane cu funcţii politice importante.

 

În februarie 2012, un elev de 12 ani din clasa a V-a a Şcolii Coresi din Târgovişte a ajuns la Spitalul Judeţean din Târgovişte, la sfârşitul orelor de curs, după ce ar fi fost bătut de tatăl unui coleg de clasă, din primele cercetări reieşind că între cei doi elevi ar fi avut loc iniţial o altercaţie.Tatăl unuia dintre elevii implicaţi în conflict a pătruns în şcoală imediat după încheierea cursurilor şi l-a lovit cu palma peste faţă pe celălalt şcolar, incidentul având loc în sala de clasă. Copilul bătut era unul problemă cel mai adesea el fiind cel care-I agresa pe colegi . La câteva minute după scandal, mai mulţi profesori şi mama elevului bătut au intervenit şi au chemat Poliţia, iar părinţii elevului agresat au depus plângere împotriva bărbatului acuzat că le-a lovit copilul.

 

Câteva cuvinte jignitoare postate pe o reţea de socializare au degenerat, tot în luna noiembrie a anului trecut, într-o bătaie între două eleve şi părinţii acestora, în curtea Şcolii Generale nr. 3 „Smaranda Gheorghiu” din Târgovişte. O adolescentă a venit însoţită de tatăl său pentru a se răzbuna pe o altă fată, care, la un moment dat, şi-a chemat în ajutor mama. În altercaţia creată, directoarea şcolii, venită pentru a calma spiritele, a încasat o palmă. Unitatea de învăţământ are gardul rupt şi nu are pază, astfel că oricine poate intra în curtea şcolii.

 

În aceste condiţii, ne întrebăm cu ce se ocupă poliţia comunitară a oraşului. În loc să facă pe poliţiştii de la rutieră, unde probabil e viaţa mai frumoasă, oprind în trafic ditamai infractorii fară centură, ar face mai bine să patruleze în zona şcolilor din municipiu.  Poate aşa evenimente, precum cel de ieri, în care un elev şi-a pierdut viaţa după ce a fost înjunghiat în centrul municipiului, nu ar mai fi posibile.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media