Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021
dincolo_de_aparente_24mai

Oră de dirigenţie la penitenciar. Vezi ce au învăţat elevii!

Este vorba despre proiectul „Dincolo de aparenţe”, prin care copiii şi tinerii din Târgovişte iau contact cu lumea deţinuţilor şi învaţă din experienţele lor de viaţă, datorate unor alegeri greşite.

 

“Dumnezeu m-a băgat aici să mă salveze”

“Eu am cerut să consum droguri, deşi cunoşteam riscul şi aşa, încet-înce, am ajuns să duc în stânga, să duc în dreapta şi tot trafic se numeşte ceea ce făceam. Prietena mea cea mai bună a murit într-o zi de Crăciun de supradoză. Am puterea să pot separa ce am greşi, m-am maturizat mult. Îmi doresc să nu mai trec prin ceea ce am trecut. Dumnezeu m-a băgat aici să mă salveze”, le-a spus Raluca, absolventă a unei instituţii de învăţământ superior, condamnată pentru trafic de droguri de mare risc.

“Nu te cunosc”, mi-a zis

Elevii au ascultat de asemenea povestea lui George, condamnat pentru o infracţiune cu violenţă. “Uneori ignorăm lucrurile esenţiale de care avem nevoie, de lânga noi, dar eu aici nu pot face asta. Familia este alături de mine. Îmi pare rău că nu  pot fi alături de ei, afară, să-mi îmbrăţişez părinţii, nepoţii. Îmi doream să fiu afară, alături de prietenul meu cel mai bun, dar m-a tradat şi nu ştiu dacă mai pot să-l iert. Într-o zi am ieşit la telefo, .am sunat, am spus « Sunt George », iar vocea de la celălalt capăt m-a întrebat cine sunt şi mi -a spus ca este greşeală – “Nu te cunosc”, mi-a zis. Mi-am cerut scuze şi m-am întors trist în celulă. M-am întrebat “Oare sa fie aşa de adevărat ce mi se întâmplă? De ce?”. E gre, e trist. Aşa am început să citesc Biblia, lucru pe care în libertate nu l-aş fi făcut şi uneori găsesc răspunsuri la întrebarile mele.”

Lecţia de dirigenţie a fost posibilă cu ajutorul echipei proiectului: agent şef principal de poliţie Victor Bucuroiu-Poliţia Mun. Tîrgovisşe, subcomisar de penitenciare Camelia Herea-dir.adj. Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, comisar de penitenciare Banu Nicolae- Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, subcomisar de penitenciare Oana Ciocodei-Penitenciarul de Femei Târgşor, Stroe Constantin Răzvan-Şcoala de agenţii de poliţie « Vasile Lascăr » Câmpina.

  dincolo_de_aparente_24mai_2 dincolo_de_aparente_24mai_3

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Flax Gopo
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media