ortooxacell kiss2022.gif Flax

Elevii dâmboviţeni vor privi, pentru încă un an, dincolo de aparenţe

Astăzi a fost lansată a cincea ediţie a proiectului educaţional pentru prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, prin sensibilizarea elevilor asupra comportamentelor ce trebuie adoptate atunci când se confruntă cu acte de violenţă, cu delincvenţa juvenilă, consum de alcool, tutun şi droguri.

Citește mai mult

Lecţie din penitenciar: „E târziu pentru ce ai făcut, dar nu e târziu pentru ce va urma”

dincolo_de_aparentephoenix_1

Ieri a avut loc etapa finală a proiectului „Dincolo de aparenţe” 2013 al Poliţiei Municipiului Târgovişte, acţiune la care s-a alăturat Asociaţia Sportivă „Phoenix” din Târgovişte. Reprezentanţii acesteia au venit cu o iniţiativă similară, de îndemn la conştientizare a copiilor de 10-12 ani cu privire la deciziile pe care le iau.

Oră de dirigenţie la penitenciar. Vezi ce au învăţat elevii!

dincolo_de_aparente_24mai

Elevii clasei a VII-a, prof. diriginte Denisa Erculescu, de la Şcoala cu clasele I-VIII “Mihai Viteazul“ din Târgovişte au desfăşurat ora de dirigenţie vineri, 24 mai, într-un alt loc decât şcoala : Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni. Aici i-au cunoscut şi au stat de vorbă cu Raluca – de 30 ani, George – de 25 ani şi Florinel – de 25 ani.

Elevi de la “Ienăchiţă Văcărescu”, în vizită la Penitenciarul Găeşti. Vezi impresiile! (foto)

dincolo_de_aparente_gaesti

 

Activitatea a făcut parte din proiectul “Dincolo de aparenţe”, desfăşurat de Poliţia Municipiului Târgovişte, împreună cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, Penitenciarul Găeşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea Valahia Târgovişte şi Penitenciarul de Femei Târgşor.

Mesajul unui deţinut pentru elevii dâmboviţeni : “Niciodată să nu vă faceţi dreptate singuri!”

dincolo_de_aparente_ienachita

Silviu a vorbit astăzi elevilor de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” şi de la Şcoala „I.Al. Brătescu-Voineşti”, ambele din Târgovişte, în cadrul proiectului „Dincolo de aparenţe”, prin care se transmit mesaje antiinfracţionale copiilor şi tinerilor. Este al treilea an de desfăşurare a proiectului derulat de o serie de instituţii : Poliţia Municipiului Târgovişte, Penitenciarul Găeşti, … Citește mai mult

Elevii dâmboviţeni vor pătrunde şi anul acesta în lumea penitenciarelor

Tinerii vor cunoaşte poveştile de viaţă ale unor deţinuţi şi vor învăţa din greşelile lor.