Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Elevii dâmboviţeni vor privi, pentru încă un an, dincolo de aparenţe

Astăzi a fost lansată a cincea ediţie a proiectului educaţional pentru prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, prin sensibilizarea elevilor asupra comportamentelor ce trebuie adoptate atunci când se confruntă cu acte de violenţă, cu delincvenţa juvenilă, consum de alcool, tutun şi droguri.

Parteneri în acest proiect sunt : Poliţia Municipiului Târgovişte, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul de Femei Târgşor, Penitenciarul Găeşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Universitatea „Valahia” din Târgovişte.

De asemenea „Dincolo de aparenţe” are ca scop valorificarea timpului petrecut în detenţie de către persoanele private de libertate, prin implicarea lor în acţiuni de reintegrare socială. Prima întâlnire interactivă din cadrul celei de-a cincea ediţii a proiectului a avut loc tot astăzi, la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Trgovişte, unde elevii au putut interacţiona cu două persoane private de libertate, care au acceptat să vină în faţa lor pentru a-şi spune poveştile de viaţă.

Anul trecut, beneficiarii acestui proiect au fost aproximativ 850 de elevi şi studenţi din Târgovişte şi Pucioasa, unde au avut de asemenea loc întâlniri în două dintre unităţile de învăţământ de pe raza oraşului. Rezultatele obţinute arată că proiectul vine în sprijinul atât unităţilor de învăţământ, cât şi al comunităţii în general. El este susţinut şi de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dţmboviţa, comisar sef de politie Danil Zepişi şi comisar sef de politie Vulpe Alexandru fiind prezenţi cu încurajări la deschiderea acestei noi ediţii, care se va desfăşura sub motto-ul “Nu există un om atât de rău încât sî nu-l poţi face bun la ceva” – J.J. Rousseau.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media