Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022
dincolo_de_aparente_gaesti

Elevi de la “Ienăchiţă Văcărescu”, în vizită la Penitenciarul Găeşti. Vezi impresiile! (foto)

Penitenciarul Găeşti este fostul Centru de Reeducare Minori, a cărei destinaţie a fost schimbată în decembrie 2012, în baza unei Hotărâri de Guvern. Tinerii de clasa a IX-a, însoţiţi de diriginta lor, prof. Anca Rafira şi agent şef principal de poliţie  Victor Bucuroiu, au avut ocazia să vadă cum îşi desfăşoară o parte dintre activităţi deţinuţii de la Găeşti, în cadrul unor programe educative, recreative, sportive şi activităţi de voluntariat în comunitate. În incinta penitenciarului există şi o capelă, unde deţinuţii se pot ruga şi participa la slujbe. Preotul a dăruit elevilor o sculptură tablou, realizată de unul dintre copiii din fostul centru de reeducare.

Scopul acestui proiect, aflat la a patra ediţie, este de a educa elevii în spirit non-violent, arătându-le unde poate duce violenţa, lipsa de cumpătare, anturajul greşit, deciziile proaste etc. Adolescenţii l-au cunoscut astăzi pe Laurenţiu, de 38 de ani, condamnat pentru o faptă foarte gravă, cu 10 ani de închisoare, din care a ispăşit 6 ani şi 10 luni. El le-a povestit mai multe despre viaţa în penitenciar. Zilele următoare veţi putea citi in Gazeta Dâmboviţei povestea lui, care a impresionat pe cei prezenţi. “M-a impresionat povestea deţinutului şi mi-am schimbat părerea despre penitenciar. Este un loc dur, dar poate fi şi benefic, adică aici îţi poţi schimba mentalitatea în bine, cum a făcut Laurenţiu”, este de părere Sabrina Zmărăndescu. Ea si colegii săi s-au bucurat de experienţa trăită şi au plecat de la penitenciar cu lecţii de viaţă. “Este o experienţă nemaipomenită să vizitezi un penitenciar. Este o ocazie unică. Mă bucur că am vizitat acest penitenciar, nu altul mai dur, mai urât. Am învăţat că trebuie să evităm certurile, să ne putem abţine de la violenţă şi să rezolvăm problemele cu vorba bună”, spune Laurenţiu Stanca.

Citeşte şi ce le-a spus Laurenţiu tinerilor!

 dincolo_de_aparente_gaesti_4 dincolo_de_aparente_gaesti_2 dincolo_de_aparente_gaesti_3 dincolo_de_aparente_gaesti_7 dincolo_de_aparente_gaesti_6 dincolo_de_aparente_gaesti_8

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media