Actorul Ethan Hawke, la o grădiniţă din Dâmboviţa! Gestul minunat pe care l-a făcut vedeta

Celebru actor Ethan Hawke s-a aflat astăzi în Dâmboviţa, la invitaţia Asociaţiei OvidiuRo, asociaţie care sprijină copiii săraci să ajungă la grădiniţă sau la şcoală. Ethan Hawke, alături de co-fondatoarea OvidiuRo, Maria Gheorghiu, au fost alături de copiii de la grădiniţă Iazu, comuna Cojasca. Celebrul actor şi-a făcut timp pentru a citi poveşti copiilor dintr-una din cele mai sărace comunităţi din judeţ. Ethan Hawke a intrat în diverse roluri, iar Maria Gheorghiu a tradus micuţilor poveştile actorului. Mama lui Ethan Hawke este co-fondator al asociaţiei.

Revelion 2018

Cam așa arată niște copii de 4-5 ani cărora le place să li se citească povești, fie și-ntr-o limbă pe care o încă nu o înțeleg prea bine: engleza.  Într-un sat în care jurnaliștii apreciau acum doi ani că s-ar fi produs o minune și copiii vin cu sutele la grădiniță să învețe despre univers, a ajuns astăzi și Ethan Hawke – actorul, povestitorul și prietenul #fiecarecopilingradinta. Ethan a citit, Maria a tradus și a adaptat, iar amândoi au ținut partea copiilor și a educației timpurii de calitate. Copiii s-au amuzat și întrecut în răspunsuri la prima noastră oprire cu cărți uriașe și cărți pentru acasă pe anul ăsta școlar! Va urma!” a scris Maria Gheorghiu pe pagina ei de facebook.

Conform inspectorului general şcolar Sorin Ion, ambasada SUA a oferit, ieri, o recepţie pentru toţi cei implicați în proiectul asociației OvidiuRo, „Fiecare copil în grădiniță „, proiect transformat ulterior în legea 248 din 2015, la care a luat parte şi şeful învăţământului dâmboviţean.


foto Maria Gheorghiu

Foto Maria Gheorghiu

foto Maria Gheorghiu

foto Sorin Ion


Printează articolul Printează articolul
Celsim


Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate. Multumim!Parerea ta conteaza, nu mai astepta si comenteaza! 🙂


Lasă un răspuns

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

#Citeste si: