Sfaturi pentru selectarea echipamentului de protectie pentru angajati

Masurile de siguranta ale oricarei productii, indiferent daca sunt produse chimice, alimentare, agricole, de constructii sau de orice alta industrie, necesita un anumit nivel de protectie pentru angajatii intreprinderii, care poate fi obtinut numai prin imbracaminte specializata de inalta calitate . Un set complet de echipamente de protectie ofera confort la orice temperatura ambientala si protejeaza pielea de influentele externe. Castile cu aparatoare suplimentara protejeaza impotriva deteriorarii organelor auzului si vederii, iar mastile de la inhalarea aerosolilor si suspensiilor daunatoare si, de asemenea, manusi de protectie care sa protejeze mainile de la deteriorarea prin efecte mecanice sau chimice. Pentru a alege echipamentul potrivit pentru angajati, este necesar sa cunosti in detaliu tipurile si caracteristicile acestuia.

Pentru munca sigura in sezonul rece: echipament de protectie de iarna

Echipamentul de protectie de iarna ar trebui sa protejeze simultan corpul de frig si sa ii permita sa respire, deoarece majoritatea lucratorilor isi petrec toata ziua in miscare, iar  transpiratia constanta din cauza tesaturii nehigroscopice poate duce la raceli sau boli mai grave. De asemenea, hainele de iarna ar trebui sa fie usoare, deoarece va fi dificil pentru o persoana sa lucreze activ toata ziua. Daca pe langa instrument, muncitorul trebuie sa poarte si o salopeta masiva, acest lucru poate duce  la probleme cu coloana vertebrala si dureri cronice la nivelul gatului si la soldurilor.

Un alt factor care trebuie luat in considerare atunci cand alegi echipamentul de protectie, este materialul din care este confectionat: baza poate fi o tesatura naturala (de exemplu, bumbac) sau sintetica (cu rezistenta similara si proprietati higroscopice) impregnata cu impregnari hidrofuge.  Ca umplutura, se folosesc materialele sintetice usoare cum ar fi,  sintepon, hofofibra etc. Setul de haine de protectie trebuie sa fie completat cu bocanci de protectie acoperiti cu un strat care sa respecte conditiile climatic. De aceea este important sa se acorde atentie clasei de protectie.

Echipament de protectie de vara pentru munca confortabila in caldura

Principala cerinta pentru echipamentul de protectie de vara este ca acesta sa fie suficient de usor si dens, dar in acelasi timp sa asigure circulatia naturala a aerului si sa permita pielii sa respire. Tesaturile optime pentru hainele de vara sunt bumbacul natural si un amestecul de bumbac cu fibre sintetice elastice si rezistente la umiditate. Acestea se usuca repede, nu se uda (adica pot absorbi si elimina umiditatea care cantareste aproximativ 25% din greutatea totala a tesaturii, fara a se uda la atingere).

Alegerea culorii echipamentului de protectie depinde in mod direct de specificul muncii.  Cele mai bune echipamente de protectie pentru vara sunt cele in culori deschise.  Salopetele intunecate sunt potrivite pentru lucrul in spatii industriale si in conditii de poluare crescuta – petele de pe tesatura intunecata nu ies atat de mult in evidenta si pot fi spalate mai rar. Principalele cerinte operationale pentru imbracamintea de vara sunt urmatoarele:

  • Densitatea tesaturii trebuie sa se incadreze in intervalul 180-350 grame pe metru patrat, tinand cont de gradul de protectie (cu cat gradul este mai mare, cu atat tesatura este mai densa).
  • Tesatura trebuie sa lase aerul sa treaca.

Tesatura trebuie tratata cu o impregnare hidrofuga si impermeabila.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro