Primăria Pucioasa ia o măsură care ar trebui implementată la nivel de județ

Primăria Pucioasa ia o măsură în premieră pentru județul Dâmbovița. Va tăia  cablurile agățate de stâlpi, în urma refuzului furnizorilor de servicii de a renunța la cele nefolosite și de a le introduce în subteran pe celălalte. În urmă cu câțiva ani, pe o parte din zona centrală a municipiului Târgoviște, cablurile au dispărut  în tubulaturi subterane ca urmare a unui proiect european. Demersul nu a fost continuat măcar pentru restul zonei centrale. Pucioasa ar putea deveni, însă, primul oraș în totalitate fără cabluri agățate de stâlpi.

Primarul orașului, Constantin Ana, spune că a notificat furnizorii de servicii de cablu și internet, încă, din 2017. Dar că toți au ignorat notificările, deși nu au autorizații pentru întinderea cablurilor.

Unul din cele mai importante obiective ale echipei mele este acela de a realiza o transformare radicală, la nivel peisagistic, a zonei centrale a orașului. Dacă pentru trotuarele din centrul orasului suntem pregătiți să începem în această primavară modernizarea (împreună cu spațiile verzi aferente), pentru cablurile aflate pe stâlpi nu avem încă nicio soluție. Și asta în ciuda dialogului pe care noi l-am deschis încă din anul 2017, atât cu cei de la Electrica (proprietarii stâlpilor). cât si cu furnizorii de de cablu și internet!

Pe toți furnizorii i-am rugat, oficial, în mai multe rânduri, timp de un an și jumătate, să îți marcheze cablurile, să renunțe la cele nefolosite și să găsim împreună o soluție pentru introducerea lor în tubulaturi subterane! Termenul acordat de noi pentru acest lucru, încă din 2017, a fost 01 ianuarie 2019!!!

Spre dezamagirea mea, niciunul dintre cei 6 furnizori nu a dat curs solicitărilor noastre, neschitând macăr o intenție!

În condițiile date, tinand cont și de faptul că niciun operator nu are autorizație din partea primăriei pentru lucrările efectuate pe acești stâlpi, nu văd decât o soluție:

După încă o inștiintare, vom trece la tăierea acestor cabluri!

Așa ca, stimați cetățeni, vă rog să vă contactați furnizorii de internet și televiziune și să îi rugați să trateze cu mai multă seriozitate solicitările noastre, altfel vom fi nevoiți să luăm măsuri radicale!” a declarat Constantin Ana.

Administrația locală vrea să curețe stâlpii de cabluri în această primavară, concomitent cu desfășurarea unui proiect de reabilitare a trotuarelor și a zonei verzi adiacente.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro