Precizări de la CJAS Dâmboviţa: De la 1 august 2019, platforma informatică (SIUI) funcţionează în parametri normali

Nu mai sunt probleme cu funcţionare sistemului informatic al Casei de Asigurări de Sănătate! Disfuncţionalităţile care au existat în mod special în primul semestru din acest an au fost înlăturate, astfel încât platforma informatică SIUI funcţionează la parametrii normali. Preşedintele – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, dr. Cornel Crăciun  ne-a declarat că niciun furnizor de servicii medicale din judeţul Dâmboviţa nu a avut de suferit din cauza faptului că nu a putut să-şi valideze serviciile medicale în termenul legal de 72 de h.

Trebuie să facem menţiunea că problemele cu funcţionarea sistemului informatic au fost în primul semestru al anului curent. Au fost probleme legate de nefuncţionarea sistemului şi de imposibilitatea de raportare a serviciilor medicale,  pe care noi le-am gestionat şi le-am rezolvat, ulterior,  în sensul că am făcut o adresă la Casa Naţională de Sănătate în care am solicitat să ne fie validate serviciile aflate în imposibilitatea de a fi raportate în intervalul de 72 de ore, cât prevede legea, şi în baza ordinului preşedintelui Casei Naţionale au fost recunoscute şi acele servicii care nu au putut fi raportate din vina SIUI, la momentul respectiv. Deci, din acest punct de vedere, noi am reglementat situaţia pentru trecut. Începând cu semestrul al II lea  problemele au dispărut, în mod special începând cu 1 august nu a mai fost niciun fel de problemă. Din luna august 2019 sistemul informatic al Casei de Sănătate funcţionează perfect şi situaţia a fost reglementată”, a declarat Cornel Crăciun, preşedinte – director general al Casei  de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

 

„Sumele şi suplimentările de buget pe semestrul al  II- lea au fost substanţiale”

 

O altă veste bună este că sumele primite de Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, la ultima rectificare bugetară, au fost peste aşteptări. Datorită acestui fapt bugetele spitalelor au fost suplimentate, iar medicii de familie au primit două majorări substanţiale.

Sumele şi suplimentările de buget pe semestrul al  II- lea au fost substanţiale. Medicii de familie au primit două majorări importante, în două tranşe, la sfârşitul semestrului I şi la începutul semestrului II. Medicii de familie nu au motive să fie nemulţumiţi, cred că îi mulţumesc sumele primite. Eu nu am auzit, cel puţin la nivel informal, discuţii că ar fi nemulţumiţi la ora actuală de sumele primite. Puteţi să luaţi şi spitalele care au bugete substanţiale şi suntem în situaţia în care există riscul de a nu putea cheltui banii, faţă de anul trecut când eram presaţi în permanenţă să suplimentăm bugetele. De ce s-a întâmplat treaba asta? Pentru că, la fundamentarea bugetelor, am reuşit să convingem finanţatorul, care este Casa Naţională, de unde vin banii pentru toate Casele de Asigurări de Sănătate şi pentru toţi furnizori, de necesitatea alocării unor sume mai bune pe diferite categorii de asistenţă medicală”, a precizat preşedintele – director general al CJAS Dâmboviţa, dr. Cornel Crăciun.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro