Jilăveanu, fostul golgheter al Chindiei, nostalgic: “Eu încă mai am în suflet Târgoviștea!”

Am stat de vorbă cu Marian Jilăveanu, blondul cu părul lung, care era ovaționat de tot stadionul atunci când evolua pentru Chindia în primul eșalon fotbalistic! În vârstă de 46 de ani, își aduce aminte cu nostalgie de perioada petrecută aici, la Târgoviște!

R: Salut Jilă! A trecut foarte mult timp de când te-ai despărțit de Chindia.
MJ: Salut, Marius! Au trecut peste 20 de ani, dar amintirile din acea perioadă sunt încă vii…

R: Pe vremea când jucai aici, stadionul era arhiplin, cum era atmosfera?
MJ: Era ceva extraordinar, veneau suporterii cu 2-3 ore înainte de meci…Toate meciurile de acasă le jucam cu stadionul plin, pe mine acest lucru mă motiva în plus. Au fost meciuri și victorii extraordinare, care i-au făcut sa plece fericiți acasă! Mă bucur că am contribuit și eu la fericirea lor și pentru asta țin să mulțumesc grupului, colegilor, antrenorilor.

R: Chindia acum a reintrat în prima ligă, dar este nevoită să joace la meciurile de acasă în deplasare, la Mioveni, cel puțin un sezon…
MJ: Felicitări pentru promovare! Îmi pare rău că nu puteți juca acasă…Suporterii, orașul, merită un stadion nou, să sperăm că se va face…
R: Îți amintești câte goluri ai marcat pentru roș-albaștri?
MJ: Îmi amintesc victoriile cu Dinamo, Craiova, Oțelul, FC Național…Doamne, ce atmosferă era în tribune! Am marcat 8 goluri, cu Dinamo, Jiul Petroșani (3 goluri), Steaua, Oțelul, CSM Reșița, FCM Bacău.

“Cel mai frumos gol a fost cel cu Dinamo, o scăriță după o pasă a regretatului Cezar Dinu. Îmi amintesc ca după acel meci, în vestiar toți colegii m-au luat pe brațe și m-au aruncat în aer de mai multe ori, strigând: “Jilă, Jilă, Jilă gool, Jilă gool, Jilă gooool”…Bine ca m au prins de fiecare dată 🙂. Nu ai cum să uiți așa ceva…”

R: Îți plăcea rolul de “armă secretă”?
MJ: Era decizia antrenorilor dacă intram de la început sau pe parcurs, eu nu comentam, încercam sa mă bucur de fotbal și de atmosfera din tribune!

R:Cu cine te înțelegeai cel mai bine din foștii colegi?
MJ: Pentru mine perioada aceea a fost foarte importantă. Am avut satisfacții profesionale, fiind golgheterul echipei, am legat prietenii, cu mulți țin legătura și acum, aici îi putem enumera pe: Bălașa ,Gâlmencea, Visalom, Antal, M. Alexandru, R. Cozma, M. Stoica, G Dumitru. Am cunoscut antrenori de la care am avut ce învăța, Sile Aelenei, N. Motroc, Țelu Stancu, cărora le port un deosebit respect!

R: Ai accepta o invitație a clubului, la un meci al echipei, după ce stadionul va fi recondiționat?
MJ: Aș veni cu mare plăcere, eu încă am în suflet Târgoviștea!

R: Când te-ai retras din fotbal ca și jucător?
MJ: Din cauza accidentărilor repetate la genunchi, am fost nevoit să mă retrag devreme din fotbalul de performanță…la 27de ani…prea devreme, a fost marele meu regret…

R: Mai faci parte din acest fenomen?
MJ: Am urmat cursurile școlii de antrenori din cadrul FRF și acum încerc să transmit copiilor din experiența dobândită de-a lungul carierei fotbalistice.

R: Transmite un mesaj echipei și celor care te aplaudau și te strigau la meciuri: “Jilă gol”!
MJ: Vă port în suflet, vă iubesc și vă mulțumesc! Hai Chindia!

Pe lângă Chindia, Jilăveanu a mai evoluat pentru FC Argeș, unde a fost coleg cu Adrian Mutu, la Jiul Petroșani, Gaz Metan Mediaș, FC Brașov, Corvinul Hunedoara, Sportul 30 Decembrie și FC 1 Decembrie. Să ne auzim cu bine, Jilă! Mulțumim pentru tot!

BMG

Foto preluat din cartea “Fotbal sub Turnul Chindiei” și Facebook.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro