Familia unui târgoviștean aflat în moarte cerebrală a salvat 4 vieți, după ce a decis să doneze organele

Familia unui târgoviștean a dat speranță pentru salvarea a patru vieți, după ce bărbatul care a suferit un anevrism a intrat în moarte cerebrală. Atunci cei dragi au decis că el poate trăi mai departe prin donarea organele sale  interne. Târgovișteanul era căsătorit în județul Bihor, iar prelevarea de organe s-a făcut  la spitalul judeţean din Oradea. Au participat la intervenție medici români și sloveni. Familia nu a dorit să făcă publică identitatea donatorului.

„A fost o prelevare multiorgan, în care s-au recoltat cordul, plămânii, ficatul și rinichii. Cordul va ajunge în Slovenia, celelalte organe pe teritoriul țării noastre. Ficatul și rinichii la București, iar plămânii tot la București”, a spus dr. Radu Zamfir, medic primar chirurg, pentru Digi TV.

Prin operația de prelevare a organelor vor fi salvate cel puțin patru vieți. Este cea de-a 13-a prelevare de organe din acest an de la Spitalul județean din Oradea. Județul Bihor este județul campion al României în privința decizilei familiilor cu membri aflați în moarte cerebrală care decid să doneze organele pentru salvarea altor vieți.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro