Consilierii judeţeni liberali vor să se pună „cruce” asocierilor dintre CJD şi primării

Consilierii judeţeni liberali din Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu mai vor să audă de contractele de asocieri cerute cu insistenţă de unele unităţi administrativ teritoriale din judeţ, chiar şi atunci când este vorba de emiterea unui simplu acord de principiu! Este adevărat că unii primari au mare nevoie de sprijinul financiar al  forului administrativ judeţean, pentru a finaliza anumite obiective de investiţii, cu toate că la momentul actual pe contractele de asocieri se trage la greu „mâţa de coadă”. Un astfel de episod s-a consumat recent la şedinţa extraordinară a CJD, de la sfârşitul săptămânii trecute, când aleşii liberali s-au opus adoptării „proiectului de hotărâre privind emiterea acordului de principiu pentru asocierea judeţului Dâmboviţa, prin CJD, cu unităţile administrativ teritoriale Fieni, Sălcioara, Dobra şi Şelaru, prin consiliile locale ale acestora, în vederea realizării unor lucrări de infrastructură rutieră pe drumurile locale”. Cel care a prezentat cauza liberalilor, în plenul CJD, a fost consilierul judeţean PNL, Aurelian Popa…

PNL va vota împotriva acestui proiect pentru că nu sunt documentaţiile economice întocmite şi cu siguranţă acest proiect de hotărâre va fi în exerciţiul financiar viitor. Nu putem să-i minţim pe bieţii oameni, că facem o asociere cu ei, mai ales că avem atâtea asocieri care vin din exerciţiul trecut şi sunt nefinalizate sau sunt în diferite stadii”, a fost explicaţia consilierului judeţean PNL,  Aurelian Popa.

„Acord de principiu eu cred că trebuie să dăm la toată lumea care consideră că trebuie să asigure dezvoltarea localităţilor prin astfel de proiecte”

Mă surprinde acest punct de vedere pentru că din punct de vedere al procedurilor sau al tehnicii legislatve nimeni nu poate iniţia o documentaţie dacă nu are sursa de finanţare prevăzută. Ori a întocmi o documentaţie înseamnă ca el măcar să aibă convingerea că noi, ca şi instituţie, îl sprijinim cu o cotă de participare. Dacă dumneavoastră aşa decideţi este hotărârea dumneavoastră. Sigur că putem discuta despre asocierile venite din timp şi tocmai asta v-am spus că nu vom trece la aprobarea indicatorilor tehnico- economici. Acordul de principiu înseamnă că el îşi poate începe documentaţia tehnico-economică, dar nu vom trece la aprobarea indicatorilor până când unităţile administrativ teritoriale nu-şi termină obiectivele aflate în derulare. Deci vorbim de cea de-a doua etapă, dar acord de principiu eu cred că trebuie să dăm la toată lumea care consideră că trebuie să asigure dezvoltarea localităţilor prin astfel de proiecte”, a fost răspunsul preşedintelui CJD,  Alexandru Oprea. Pentru că PSD deţine majoritatea în CJD, proiectul de hotărăre în cauză a fost adoptat fără probleme.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro