Ce se întâmplă cu angajații CJD, în condițiile în care în administrația publică nu se aplică măsura șomajul tehnic

Pentru personalul din administrație, prin Ordonanța militară și actele subsecvente, nu este prevăzută posibilitatea șomajului tehnic. Sunt puține și cazurile în care, în administrație, se poate munci de acasă. La nivelul Consiliului Județean Dâmbovița s-a intrat într-un scenariu care să limiteze numărul de persoane care lucrează în același interval de timp.

Am dispus, începând de astăzi, să intrăm într-un scenariu care prevede 2 zile de muncă, o zi liberă, program de 12 ore, continuitatea activității. Nu pot cădea în acea capcană, să chem oamenii la muncă o zi da una nu, în condițiile în care telemunca nu poate fi reglementată, la nivelul CJD, decât în foarte puține cazuri. În al doilea rând, nu voi putea să semnez acel ștat de plată decât pentru orele efectiv lucrate, pentru că, trebuie înțeles, că dacă e stare de urgență, aplicarea legii si dispozițiilor legale nu este facultativă.

Deci am luat măsuri. Cine are concediu de odihnă neefectuat din anul 2019 să plece în concediu de odihnă. Începând cu data de mâine, pentru că am intrat în scenariul 4, vom lucra 66% din personalul rămas, o treime în activitate și restul acasă.

Pentru a nu fi afectate drepturile salariale cu acest program, pentru luna aprilie trebuie să ne încadrăm în 160 de ore lucrate având în vedere că vin Sărbătorile Pascale. Și încă ceva, încă de la declanșarea stării de urgență, salariații CJD au lucrat cu program  diferențiat la 8, la 9, la 10, la 11, astfel încât să asigurăm continuitatea activității și să ne conformăm acelor restricții care spun că angajatorii care au peste 100 de angajați să ia măsuri vizavi de programul diferențiat.”   a declarat Alexandru Oprea, președintele CJD.

Pentru a limita riscul de răspândire a virusului s-au dispus măsuri la intrarea in sediul CJD ca să fie preluată corespondența, să fie montate recipiente cu dezinfectant. Toți cei care intră în sediu au obligativitatea de a purta mască de protecție și, de asemenea, am dispus achiziționarea unui termometru pentru măsurarea temperaturii, zilnic, a tuturor angajaților

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro