Uzina Mecanică Dragomireşti începe zilele viitoare producția de măşti de protecţie

  • „Se pregăteşte o hală în vederea modernizării, pentru a fi adusă la standardele necesare în vederea executării măştilor de protecţie. Compania Naţională ROMARM va investi în utilaje”

Începe producţia de măşti în judeţul Dâmboviţa! La Uzina Mecanică Dragomireşti  va intra în producţie în curând o linie de fabricaţie care va produce măşti de protecţie atât pentru spitale, cât şi pentru populaţie. Investiţia va fi finanţată de către Compania Naţională Romarm, iar în prezent se lucrează la amenajarea şi modernizarea unei hale de producţie din incinta UM Dragomireşti.

 „Aceea decizie pe care a luat-o ministrul Economiei împreună cu directorul general al ROMARM, de a produce în CN ROMARM măşti începe să se concretizeze. Acestea se vor face la UM Dragomireşti, unde  în momentul de faţă se pregăteşte o hală în vederea modernizării, pentru a fi adusă la standardele necesare în vederea executării măştilor de protecţie. Compania Naţională ROMARM va investi în utilaje.  La nivelul judeţului Dâmboviţa, deocamdată, măştile se vor produce numai la UM Dragomireşti, pentru că la Uzina Automecanica Moreni mai vrem să facem transportoare.

Vor să treacă aceste produse ca materiale stategice de interes naţional, iar când se va mai întâmpla o criză de acest gen, dar sperăm să nu se mai întâmple niciodată, să fim pregătiţi şi să nu mai dăm din colţ în colţ că cine face, că s-au desfiinţat cei care făceau… Este vorba de Compania naţională de industrie de apărare, este un produs stategic, aşa cum şi izoleta se face la Stimpex împreună cu UM Bucureşti. Angajamentul era ca producţia de măşti de la UM Dragomireşti să înceapă în maxim 30 de zile”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare.

Investiția ROMARM este de peste 3 milioane de lei, în utilaje cumpărate din China. Capacitate de producție va fi de 500.000 de măști pe zi, urmând ca în perioada următoare să poată fi produse și măști FFP2 sau FFP3.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro