ortooxacell kiss2022.gif Flax

Agenda parlamentară: Claudia Gilia (PSD) – Partidele care promovează femei ar putea obține mai mulți bani de la buget

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Am votat astăzi în Camera Deputaților modificarea Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Modificarea a avut ca prim obiect de reglementare modificarea art.18 alin.(2) din Legea nr.334/2006, astfel încât să fie stabilită o limită minimă a sumei alocate anual partidelor politice, respectiv 0,01% din veniturile prevăzute în bugetul de stat.

O altă modificare importantă care contribuie la valorizarea principiului egalității de șanse este reprezentată de reglementarea legislativă prin care se dispune: “Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată dublu proporțional cu numărul mandatelor obținute în alegeri de candidații femei.”

Subreprezentarea femeilor în politica românească este o certitudine și o arată procentele de reprezentare a acestora în organismele alese (Parlament, autorități publice locale, Parlamentul European).

Practica, chiar a statelor cu democrații consolidate, a arătat că procentul femeilor aflate în forurile decizionale ale instituțiilor politice nu va crește fără reglementarea unor măsuri specifice.

Parlamentul României a făcut astăzi încă un pas pentru o reprezentare corectă a femeilor în organismele alese.

 

Claudia GILIA, deputat PSD

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media