ITM controale la transportatori! Mulți nu respectă programul de muncă și nu dau le dau angajaților timp de odihnă

La inițiativa Inspecției Muncii, I.T.M. Dâmbovița a organizat Campania de verificare a modului în care transportatorii rutieri de mărfuri și călători respectă legislația muncii referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă, detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaționale și la securitatea și sănătatea în muncă.

Prin desfășurarea acestei campanii s-au avut în vedere următoarele obiective: identificarea angajatorilor care folosesc munca nedeclarată, verificarea respectării termenelor de înregistrare a Registrului de evidență a salariaților (Revisal), verificarea modului de utilizare și întreținere a echipamentelor de muncă destinate transportului de marfă și de persoane, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea legislației specifice domeniului transportului rutier privind timpul de muncă și de odihnă a șoferilor.

În urma acestei campanii au fost obținute următoarele rezultate:

-32 de angajatori verificați;

-sancțiuni aplicate: 9 în domeniul relațiilor de muncă și 52 în cel al securității și sănătății în muncă, valoarea amenzilor – 5500 de lei;


-neconformități constatate: neconcordanța între evidența timpului de lucru în pontajele centralizatoare și cea din aparatele tahografice, nerespectarea legislației privind acordarea repausului săptămânal, neacordarea concediului de odihnă, efectuarea instrurii periodice, din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, în afara programului de muncă.

Pentru toate acestea, în afara sancțiunilor aplicate, au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate.

 

 

 

Inspector şef

Marius Lixandru

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca