ȘTIREA DE BINE:  În 2017, secția de pediatrie a luptat pentru el. Azi, el luptă pentru spital

Povestea morenară a doctorului Felix Georgescu, medic pediatru , începe în 2017. Scriam la vremea respectvă de o revoltă în secţia de pediatrie a Spitalului din Moreni, după ce autorităţile locale au manifestat o atitudine sfidătoare faţă de viitorul secţiei care își supendase o perioadă activitate din lipsa medicilor. Managerul spitalului la acea vreme, Eugenia Manu reușise  atragerea la Moreni a doctorului Felix Georgescu, originar din Brașov. Primăria îi oferise o cameră în în cel mai rău famat cartier al oraşului, în Mica Italie, unde medicul nu putea să-și aducă și familia. În același timp avea și gărzi la Pucioasa, ieșind din discuție o eventuală navetă la Brașov. Apelurile personalului secției, dar și părinților care nu aveau soluție pentru copiii lor, l-au convins, însă, pe medic să rămână. Cu el, secția de pediatrie s-a redeschis.

Astăzi, Felix Georgescu, luptă să ajute și spitalul în lupta cu virsul Covid-19. Medicul a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru unitatea sanitară, după ce Maternitatea Moreni a devenit unitate suport care va prelua pacientele cu Covid-19.

VĂ PROVOC LA O FAPTĂ BUNĂ

“Dintotdeauna spitalele au fost subfinanțate în România. Acum, mai mult ca oricând, spitalele mici suferă; lipsa materialelor, lipsa aparaturii, lipsa produselor de dezinfecție face greu posibilă tratarea pacienților și aproape imposibilă desfășurarea activității în condiții de risc minim a personalului medical din această unitate spitalicească.

Medici, asistente și infirmiere fără măști de protecție împotriva Covid-19, dezinfectanți în cantitate minimă sau lipsă, aparatură medicală învechită și puțina, acestea sunt marile probleme cu care ne confruntam în aceste zile.

Dacă aceasta criză va continua, și avem numeroase indicii în acest sens, vom ajunge în imposibilitatea tratării pacienților în Spitalul Municipal Moreni.

Avem nevoie de: ventilatoare, monitoare, măști speciale FFP3 și FFP2, combinezoane, viziere, ochelari de protecție, halate impermeabile, dezinfectanți, aparatură medicală ATI, etc.

Haideți să dăm fiecare o mână de ajutor în aceste vremuri deosebit de dificile prin care trecem cu toții.

? Cont PayPal: [email protected] https://www.paypal.me/felixmed

? CONT LEI: Georgescu Apostu Felix Daniel, IBAN RO29BTRLRONCRT00G9228302

? CONT EURO: RO41BTRLEURCRT00G9228301, același nume, ambele deschise la Banca Transilvania

? CONT EURO: IBAN BE30 9670 5811 7211, SWIFT TRWIBEB1XXX, Felix Daniel Georgescu Apostu, cont deschis la TransferWise.

La detalii plată puteți scrie DONAȚIE SPITAL.

Conturile sunt noi, special create pentru donații.  Orice sumă contează. Vă mulțumim!” este mesajul medicului.

 Zilele trecute, o mămică suspectă de coronavirus a născut în maternitatea Moreni. Atât ea, cât și copilașul sunt foarte bine.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro