Primele ordine de protecţie provizorii emise de către polițiștii dâmbovițeni

Polițiștii dâmbovițeni au emis patru ordine de protecţie provizorie în cazul unor persoane care au reclamat fapte de violență domestică. Din 28 decmbrie, poliţiştii care intervin la  cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Ordinul se emite în cazul în care există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestic.  Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin acesta constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an.

Pentru verificarea sesizărilor privind violența domestică și în scopul obținerii de probe cu privire la aspectele ce fac obiectul sesizării, polițiștii au dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă sesizarea indică în mod expres că actele de violență domestică au loc sau au avut loc în spațiile respective.

La Dâmbovița au fost emise patru ordine emise, dintre care două în mediul urban și două în mediul rural de către Formațiunea Ordine Publica Pucioasa (două), Postul de Poliție Sălcioara (unul) și  Postul de Poliție Șotânga (unul).

Cele mai multe ordine au fost emise în județul Brașov (18), urmate de Vălcea (16), Brăila (13) și Sibiu (10). La polul opus, în județul Vaslui, cunoscut pentru cazurile de violență domestică mediatizate de presă, nu a fost emis niciun mandat.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro